Naumiestiečiai seniūnijų pertvarkai neabejingi

kudirkos naumiestis sueiga
Nuotr. Kudirkos Naumiesčio seniūnaičių nuomonės dėl biudžetinės įstaigos steigimo išsiskyrė, palaikymo sulaukė seniūnas Algirdas Stankevičius( trečias iš kairės).

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Rugsėjo 28 d. vyko paskutinė rajono seniūnaičių sueiga, šį kartą Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje, kurioje aštuonių seniūnaičių nuomonė dėl biudžetinės įstaigos steigimo išsiskyrė. Gerų žodžių sulaukė ir seniūnas Algirdas Stankevičius, kuris po seniūnijų optimizavimo galimai negalės likti seniūno pareigose.

Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje gyvena 2 tūkst. 620 gyventojų, praeitais metais seniūnijoje buvo 154 socialiai remtinos šeimos (2013 m. – 240). Numatomas seniūnijų optimizavimas aktualus ir šios seniūnijos seniūnaičiams, dviejų bendruomenių pirmininkams – jie sužinoti visų numatomų pertvarkos perspektyvų ir susirinko. Rajono mero pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius padėkojo šios seniūnijoms seniūnaičiams už jų entuziazmą ir pagalbą seniūnui. Susirinkusiems rūpėjo Vinco Kudirkos tilto sutvarkymo klausimas. Vicemeras paaiškino, kad kol kas Lietuvos automobilių kelių direkcija remontuoti tilto neplanuoja, aiškindama, kad jo būklė patenkinama. Vicemeras patikino, kad bus tvarkomas bent apšvietimas.

Aišku, seniūnaičiams rūpėjo, kiek optimizavus seniūnijas bus sutaupyta lėšų, jiems buvo paaiškinta, kad bus sutaupyta apie 350 tūkst. eurų ir 30,5 etato.

Seniūnaitis Vaidas Bagdanavičius teiravosi, ar Kudirkos Naumiesčio seniūnas ir toliau liks vadovauti seniūnijai? Pasirodo, A. Stankevičius neatitinka biudžetinės įstaigos vadovo reikalavimų, t. y. nėra A lygio valstybės tarnautojas (seniūnas neturi aukštojo mokslo išsilavinimo).

„Mums, naumiestiečiams, tai labai svarbu. Sakysiu atvirai, mūsų seniūnas yra nerealus. Jūs steigiat biudžetinę įstaigą ir mes netenkame šito seniūno. Ypač daug seniūnas nuveikia su socialinių pašalpų gavėjais, kurie neguli girti ant šaligatvių kaip anksčiau. Kudirkos Naumiestis niekada taip nežydėjo, niekada nebuvo toks švarus kaip šiandien“, – kalbėjo V. Bagdanavičius ir siūlė palikti tą patį seniūną.

Seniūnas A. Stankevičius patikino: nesvarbu, ar jis liks seniūnu, ar ne, bet jam rūpi, kodėl Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje bus sumažinti 5,5 etato, ir dauguma jų – gatvių valytojai.

„Viešus darbus dirbančių mažėja, anksčiau dirbdavo apie 40 socialinių pašalpų gavėjų, šiuo metu turime tik 10. Kas tas viešąsias erdves prižiūrės?“ – teiravosi ketverius metus šioje seniūnijoje dirbantis seniūnas.

Biudžetinės įstaigos įsteigimui pritarė tik penki seniūnaičiai iš aštuonių.

Seniūnijų pertvarkos darbo grupės pirmininkė, administracijos direktoriaus pavaduotoja Ilona Šeflerienė atviravo, kad visą savaitgalį gyveno seniūnijų pertvarkom ir patikino, kad jau šią savaitę rinksis darbo grupė ir apsvarstys pateiktus seniūnaičių pasiūlymus, ieškos tinkamiausių variantų apjungiant seniūnijas ar galimai steigiant seniūnijų filialus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.