Pirmiau remontuoja, o po to papildomų lėšų prašo

kukarskeGintarė MARTINAITIENĖ

Kukarskės globos namuose darbų įkarštis. Čia, ūkiškos ir veiklios direktorės Onos Aldonos Zokienės iniciatyva vyksta remontas. Dėl to iš savivaldybės biudžeto vadovė papildomai prašė 45 tūkst., tačiau taryba skyrė tik 20 tūkst. litų. Tad ar nevertėjo pirmiau sulaukti paramos, o tik po to pradėti darbus? Globos namų direktorė sako, kad laukti jau negalėjo.

Nuotr. Kukarskės globos namuose darbų įkarštis – čia tvarkomas koridorius, du kambariai, įrenginėjami tualetai neįgaliesiems.

Prašė papildomai

Šiuo metu Šakių „Monolito“ darbininkai pluša Kukarskės globos namuose, kur tvarkomi du gyvenamieji kambariai, įrenginėjami du tualetai neįgaliesiems, koridorius. Kaip kalbėjo globos namų vadovė O. A. Zokienė, pasirinktos įmonės vyrai dirba kokybiškai ir greitai, tad darbų pabaiga numatyta iki Šv. Kalėdų. Pasak jos, bendra darbų sąmata yra 65 tūkst. Lt, tad 45 tūkst. Lt ji prašė papildomai skirti iš savivaldybės biudžeto. Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė informavo, kad į 45 tūkst. litų prašomą sumą įeina 2 tūkst. Lt skalbimo mašinai, 18 tūkst. Lt kambarių remontui, 25 tūkst. Lt tualetų remontui.
 
Neskirs – neužteks

Tačiau jau pirmojo komiteto posėdžio metu buvo išsakyta aiški valdžios nuostata, kad daugiau nei 20 tūkst. Lt savivaldybė Kukarskės globos namams skirti negali. Kidulietis tarybos narys Ronius Karopčikas, gindamas kraštietės globos namų vadovės interesus, teiravosi: „Tai jūs man pasakykit, ką tai moteriškei, kuri ten viską išsigriovusi, daryti? Jau ir darbininkai dirba, o tų 20 tūkst. Lt jai tikrai neužteks“. Tačiau posėdžiavę tarybos nariai kalbėjo, kad pirmiau reikėjo sulaukti finansavimo, o po to remontus organizuoti.

Liks skoloje?

O. A. Zokienė paklausta, ką darys, jei negaus (o ir negavo – red.) prašomos sumos teigė, kad tokiu atveju įstaiga liks skolinga darbininkams. „Aš iš anksto kalbėjau ir įspėjau juos, kad gali atsitikti taip, jog visos sumos iš karto galime nesumokėti, tad jie pinigų palauks“, - teigė pašnekovė. Ji minėjo, kad reikiamos sumos iš savivaldybės prašys ir ateityje. Tačiau posėdžiavę tarybos nariai teigė, kad lėšų remontui Kukarskės globos namai gali pritraukti iš Specialiųjų lėšų programos. „Gyventojai moka pensijas, tad iš tų pinigų dalį lėšų gali skirti remontui ir lėšų pakaks“, - argumentavo Biudžeto ir turto skyriaus vedėja E. Grigaitienė. Savivaldybės nuostata, kad svarbiausia sutvarkyti ir pritaikyti neįgaliųjų poreikiams tualetus, kuriems ir skirta 20 tūkst. litų, o visa kita, kaip buvo kalbama komiteto posėdžio metu, gali ir palaukti.

Deda pastangas

„Žinoma, gal ir galėjau sėdėti, tylėti ir nieko nedaryti, bet aš ne toks žmogus. Situacija buvo tokia, kad remonto negalėjau nedaryti, kambariuose buvo suskilusios sienos, biro tinkas, koridoriaus sienos taip pat nudaužytos, baisios“, - sakė O. A. Zokienė. Ji teigė dedanti visas pastangas, kad čia gyvenantiems žmonėms būtų kuo geriau, patogiau. Veiklios direktorės galvoje nestinga ir ateities planų. Ji kalbėjo, kad reikia tvarkyti laiptus, antrajame aukšte keisti grindis, įrengti liftą. Tačiau bent jau kol kas tai tik ateities vizijos.

Šiuo metu Kukarskės globos namuose gyvena 38 seneliai – 12 iš jų turi sunkią negalią ir jiems skirta slauga. Artimiausiu metu, pasak įstaigos vadovės, laukiami dar du nauji gyventojai. Iš viso šiuose globos namuose galėtų gyventi ne daugiau kaip 42 rajono pensinio amžiaus ar pirmosios ir antrosios grupės neįgalūs asmenys. „Daugiau tiesiog neįstengtume sutalpinti“, - teigė globos namų direktorė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.