Rajonas vis dar skęsta pusnyse

ziemaDėl stipraus snygio ir besitęsiančios pūgos eismo sąlygos išlieka sudėtingos visoje Lietuvoje. Trečiadienio rytą rajonas vis dar skendo pusnyse. Krašto kelių dangos vietomis provėžuotos, kai kur padengtos prispausto sniego sluoksniu, slidžios. Rajoniniuose keliuose situacija sudėtingiausia, čia yra užpustytų kelių ruožų, kurie neišvažiuojami. Sinoptikų prognozės nedžiugina – nustojus snigti, šalį sukaustys speigas.

Pasak Šakių kelių tarnybos vadovo Antano Pauliukevičiaus, kai antradienio rytą jau atrodė, kad pagaliau keletą parų užsitęsusi pūga aprims, prasidėjęs gausus sniegas nuklojo nuvalytus kelius ir juos vėl reikėjo valyti iš naujo - pirmiausiai pagrindinius, o po to ir rajoninius. Trečiadienio rytą daugiausiai užpustytų kelių Alytaus (27 proc.), Marijampolės (15 proc), Klaipėdos (12 proc.), Utenos ir Kauno (po 11 proc.) apskrityse. Šalyje 12 proc. rajoninių kelių neišvažiuojami lengvaisiais automobiliais. „Dirbame nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Žmonės jau pavargę. Tikimės, kad sniegas pagaliau liausis ir per trečiadienį valiosime nuvalyti sunkiai išvažiuojamus, o kai kur užpustytus rajoninius kelius“, - teigė Šakių kelių tarnybos vadovas.

Per supustytas pusnis į iškvietimus Greitosios medicinos pagalbos stoties automobiliams „išlipti“ taip pat nelengva. Pasak budinčios slaugytojos, rajoniniai keliai sunkiai išvažiuojami,  į kiemus iš viso neina įsukti, visur sustabdo palaidas sniegas. Medikus gelbsti pavasarį įsigytas visureigis. Aišku, dirbti žiemą visada sudėtinga. Dažniau tenka pašildyti ir automobilius, kad įranga ir medikamentai neužšaltų.
 
Šakių autobusų parko Eksploatacijos skyriaus viršininkė Dalė Šlėderienė informavo, kad didesnių staigmenų nei pirmadienio rytą trečiadienį vairuotojai nepatyrė, nes maždaug žinojo, kurie kelių ruožai yra užpustyti. Vis dar sudėtingas važiavimas keliu Gelgaudiškis – Jurbarkas, kuris užpustytas ties Maštaičių kaimu. Autobusai vis dar neužsuka ir į Ritinius, sunkiai išvažiuojami Griškabūdžio, Paluobių, Kudirkos Naumiesčio krašto keliai. Pasak D.Šlėderienės, į daugelį kaimų nesukama vien todėl, kad nebūtų užklampintas autobusas su keleiviais. Kelininkų darbas užsitęsusios pūgos metu kai kur vis tik nedavė rezultatų. Tikimasi, kad trečiadienio pavakare nustojus snigti, eismas keliuose ir vėl pagerės, aišku, tik tiek, kiek tai įmanoma žiemos mėnesiais.

Šventiniu laikotarpiu sinoptikai vėlgi nieko gero nežada. Jei sniegą ir nustos drėbti, tai visą šalį sukaustys speigas.  Gruodžio 25-osios naktį prognozuojama, kad šiaurės Lietuvoje termometro stulpelis gali nukristi ir iki 31 laipsnio šalčio! Per Šv. Kalėdas, tikėtina, sulauksime mažesnio speigo – nuo - 26 iki - 20 laipsnių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.