Aplink Lietuvą – ir šakiečiai

volungevicius suopis
Adrijos Antanaitytės nuotr.: Šakiečių Sauliaus Šuopio (dešinėje) su šturmanu Karoliu Volungevičiumi ekipažas istorinių automobilių klasėje su „VAZ-21013“, kuriam buvo įdėtas „Žibutės“ vardas, tapo nugalėtojai, o bendroje įskaitoje jie buvo dvidešimt antri.


Sekmadienį Vilniuje, S. Daukanto aikštėje šalia Prezidentūros, finišavo 51-asis ralis „Aplink Lietuvą 2017“ Lietuvos Respublikos Prezidentės taurei laimėti. Šeštadienį ralio dalyviai varžėsi ir Šakiuose – važiavo aplink miesto skverą įrengtoje trasoje. Istorinėse varžybose – ir puikiai pasirodęs šakiečių ekipažas.
 
Tarp 83 ekipažų ralyje „Aplink Lietuvą“ važiavo vienintelis šakiečių ekipažas – Saulius Šuopys su šturmanu Karoliu Volungevičiumi („Motorsport LT“). Jie istorinių automobilių klasėje su „VAZ-21013“, kuriam buvo įdėtas „Žibutės“ vardas, tapo nugalėtojais, o bendroje įskaitoje buvo 22. Visą ralį ekipažą lydėjo ir Adrija Antanaitytė, vežusi atsargines dalis, padangas, kurą.

„Buvom pasiruošę gan neblogai, gera strategija bei komandinis darbas davė puikų rezultatą“, – įspūdžiais dalijosi S. Šuopys, kuris dalyvauja ir Lietuvos mini ralio varžybose, o pirmą dieną šių varžybų įskaitoje „Žibutė“ užėmė trečią vietą.

Šis pasiekimas, pasak pašnekovo, jiems buvo staigmena. Gerų žodžių šakiečių ekipažas negailėjo ir Šakių bei Pakruojo miestų trasoms, kurios dalyviams paliko ypač gerą įspūdį, bei jas sudariusiems organizatoriams.

Prezidentės taurę jau trečius metus iš eilės laimėjo Vytis Pauliukonis su Audroniu Gulbinu, absoliutiems ralio nugalėtojams taurę įteikė Prezidentės patarėja Ona Marija Vyšniauskaitė, prieš tai perskaičiusi Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimą ralio organizatoriams ir dalyviams.

Nugalėtojai, vairavę „Subaru Impreza GT“ automobilį, be pagrindinio trofėjaus, laimėjo ir kovą galingiausių SGC 4 automobilių klasėje, Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento taurę bei daug specialių prizų už geriausius rezultatus, pasiektus atskirų rajonų ir miestų greičio ruožuose.

Ralyje sportininkai važiavo ne tik su standartiniais automobiliais, bet savo jėgas išbandė didžiulio palaikymo sulaukę neįgalieji. Šiemet debiutavo ir specialus projektas „Karys lenktynininkas“ – 10 automobilių vairavo kariai.

Iš viso per tris ralio dienas dalyviai nuvažiavo apie 1000 km. Startavę Kaune, sportininkai važiavo pro Birštoną, Alytų, Druskininkus, Marijampolę, Šakius, Jurbarką, Tauragę, Kelmę ir užbaigė ralį Vilniuje. Kartu su raliu vyko ir Lietuvos mini ralio čempionato II etapas.

Ralį „Aplink Lietuvą“ nuo pat pirmojo, įvykusio 1931 m., rengia tikrasis Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) narys, 1926 m. įkurtas Lietuvos automobilių klubas (LAK).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.