„Šakių žiema“ patiko ir dalyviams, ir žiūrovams (FOTO)

autoAnt Valiulių tvenkinio ledo vykusios neseniai įkurtos viešosios įstaigos „Motor sport Lt“, kuriai vadovauja daugkartinis Lietuvos autokroso čempionas Valdas Stankūnas, organizuotos automobilių sporto varžybos sutraukė keliasdešimt dalyvių. Nepaisant savaitgalį spiginusio didžiulio speigo, varžybas stebėjo net keli šimtai sporto aistruolių.

Nuotr. Varžybose „Šakių žiema“ dalyvavo keliasdešimt dalyvių ne tik iš Šakių, bet ir iš kitų rajonų.

Varžybų dalyviai varžėsi keturiose klasėse: automobiliais priekiniais ir galiniais varomaisiais ratais įprastomis padangomis, automobiliais, „apautais“ dygliuotomis padangomis, ir keturiais ratais varomaisiais automobiliais. Taip pat buvo surengtos ir keturračių varžybos. Specialius prizus šioms rungtynėms įsteigė tiek varžybų organizatoriai, tiek rėmėjai. Pagrindinis prizas – motopjūklas „Husqvarna“.
 
Būtent šis prizas ir atitiko šakiečiui Haroldui Šiuikai, kuris klasėje FWD (priekiniais varomaisiais ratais) važiavo „Volkswagen Golf“ markės automobiliu ir finale aplenkė visus varžovus. Antrąją vietą šioje klasėje užėmė Jonas Ramanauskas, trečias buvo Giedrius Plančiūnas.
 

RWD (galiniais varomaisiais ratais) klasėje geriausiai sekėsi Vidmantui Padegimui, kuris aplenkė Audrių Makauską ir Igną Domeiką. Pastarajam trečioji vieta – labai apmaudi, nes lenktynininkas iki finalo buvo greičiausiai įveikęs ratą.

Automobilių, „apautų“ dygliuotomis padangomis ir taip vadinamojoje „Open 2 WD“, lenktynėse nepralenkiamas buvo jau minėtas  G.Plančiūnas, antrąją vietą užėmė Paulius.Mikelaitis, o trečias liko Tomas Mickus.

Visais keturiais varomaisiais ratais automobilių lenktynes laimėjo Remigijus Balašaitis, aplenkęs  Mindaugą Mikniūną ir Karolį Ramanauską. Šioje klasėje automobiliu „UAZ“ varžėsi ir žinomas lenktyninkas lukšietis Algimantas Glikas, kuris tenkinosi ketvirtąja vieta.

Keturračių varžybas laimėjo Remigijus Plančiūnas, aplenkęs antrąją vietą užėmusį Marių Savakaitį bei trečioje vietoje likusį Arūną Šuopį. Beje, šioje klasėje varžėsi ir vienintelė moteris – Ieva Preikšaitė, kuri užėmė septintąją vietą.

Varžybų organizatoriai už paramą dėkoja visiems varžybų rėmėjams bei pagalbininkams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.