Į Šakius sugrįžo „Zanavykų taurė“

Sėkmė turnyre lydėjo ir klubo vadovę Ingą Bankauskienę (kairėje), ji Moterų dvejetuose su porininke užėmė antrą vietą, pergalių netrūko ir kitiems šakiečiams. Organizatorių nuotr.

Jau keletą metų Šakiuose nevykęs „Zanavykų taurės“ badmintono turnyras į Šakius sugrįžo su trenksmu. Praėjusį savaitgalį Jaunimo kūrybos ir sporto centre susirinko net 106 dalyviai iš įvairiausių Lietuvos miestų, o registracija sustabdyta dar gerokai iki renginio. 

Kaip po renginio pasakojo Šakių kultūros ir sporto klubo KiSK vadovė Inga Bankauskienė, svečiuojantis ir dalyvaujant kituose miestuose vykstančiuose turnyruose, šakiečiai badmintonininkai nuolat sulaukdavo klausimų, tai kada gi grįš „Zanavykų taurė“, nes daugelis pasiilgo būtent tokio formato varžybų. Šis turnyras unikalus tuo, kad žaidėjai atvažiuoja nežinodami, su kuo žais poroje, mat traukiami burtai, todėl kiekvienas kartas ir įdomus, ir kitoks, ir nenuspėjamas. Kad „Zanavykų taurė“ išties laukiama ir pasiilgta, liudija dalyvių skaičiai ir faktas, kad prieš mėnesį iki renginio Lietuvos badmintono federacijos tinklalapyje paskelbtą registraciją teko stabdyti po dviejų savaičių. Dalyviai į Šakius susirinko iš Vilniaus, Klaipėdos, Tauragės, Kauno, Kelmės, Marijampolės, Šeduvos, Kretingos ir kitų miestų, jėgas išbandė ir 20 Šakių KiSK klubo narių.

Dalyviai buvo suskirstyti į dvi pajėgumo grupes pagal Lietuvos badmintono federacijos reitingus – Mėgėjų ir Mėgėjų C grupės.

Nemažai medalių pelnė ir savo pranašumą prieš varžovus įrodė ir šakiečiai. Vyrų vienetų grupėje pirmą vietą iškovojo Jonas Malinauskas, antrą vietą užėmė taip pat šakietis, tik šiuo metu sportuojantis Vilniuje Laurynas Liepuonius.

Mėgėjų pajėgumo grupėje Vyrų dvejetuose antri buvo jau minėtas J. Malinauskas su kauniečiu Sauliumi Eibuku, trečią vietą užėmė Stasys Kubiliūnas (Klaipėda) ir šakietis Šarūnas Poderys. Moterų dvejetuose antrą vietą užėmė Šakių klubo vadovė I. Bankauskienė (Šakiai) ir Lina Railienė (Kaunas). Mišriuose dvejetuose nepralenkiami buvo Ramūnas Bilius iš Kelmės ir buvusi Šakių KiSK narė Inesa Bacevičienė, šiuo metu atstovaujanti sostinės klubui. Mėgėjų C pajėgumo grupėje pirmi buvo šakietis Arūnas Vizgirda su svečiu iš Kelmės Audriumi Parnarausku, treti – Jonas Daugėla (Šakiai) ir Tomas Kiveris (Marijampolė). 

Šakių KiSK vadovė džiaugiasi, kad šakiečių badmintonininkų gretos plečiasi ir aktyvų laisvalaikio praleidimą renkasi vis daugiau kraštiečių. Šiuo metu klubas vienija per 100 narių, tarp kurių ir Valentino Bagdanavičiaus treniruojami vaikai, maždaug pusė klubo narių yra aktyviai dalyvaujantys turnyruose. Žinoma, eiti į priekį, nesustoti skatina ir tokie sėkmingi turnyrai kaip „Zanavykų taurė“, nes akivaizdu, kad žmonėms to reikia. 

Tad balandžio 6 d. Šakiuose vyks tradicija tampanti Šakių KiSK organizuojama „Auksinė raketė“, o „Zanavykų taurė“ į Šakius vėl grįš birželio 15d. Be to, kovo 23 d. ir gegužės 25 d. Šakiuose vyks ir Lietuvos badmintono federacijos organizuojami 19-osios Lietuvos taurės etapai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.