Iš turnyro badmintonininkai grįžo su glėbiu apdovanojimų

badmintonasŠeštadienį Vilniuje vyko paskutinysis badmintono turnyro „7-oji Lietuvos taurė“ etapas. Trijose skirtingose salėse varžėsi 128 badmintonininkai. Šakių klubui atstovavo 16 sportininkų, kurie į namus parsivežė net 11 taurių.

Sportininkai varžėsi trijose pajėgumo grupėse (iki šiol šakiečiai neturėjo savo atstovų aukščiausioje A pajėgumo grupėje). Paskutiniajame šio turnyro etape šakiečiai, treniruojami Valentino Bagdanavičiaus, pasirodė puikiai - susumavus visų etapų rezultatus 11 taurių (iš viso šiose pajėgumo grupėse buvo išdalintos 22 taurės) parsivežė būtent mūsiškiai.

Moterų vienetų kategorijoje jau prieš paskutinįjį etapą nepavejama buvo Urtė Gečaitė, kuri ir ketvirtajame etape iškovojo pergalę. Taip pat Urtės Gečaitės ir Erikos Štrimaitytės dvejetas iškovojo pirmąją vietą moterų dvejetų kategorijoje. Vyrų vienetuose, susumavus trijų etapų rezultatus, pirmąją vietą ir taurę iškovojo Stanislovas Grincevičius, o Mindaugas Dagilis buvo pirmasis vyrų dvejetų kategorijoje.
 
Cj pajėgumo kategorijoje dvi taures – vyrų vienetų ir dvejetų iškovojo Jonas Malinauskas. Šakietės merginos pirmą kartą ketvirtajame etape užėmė dvi pirmąsias vietas – Gintarė Plečkaitytė buvo pirmoji merginų vienetuose ir ji kartu su Gerda Vedegyte iškovojo pirmąją vietą dvejetuose. Galutinėje įskaitoje Gerda Vedegytė dvejetuose buvo pirmoji ir iškovojo taurę. Gintarei gauti taurę sutrukdė tai, kad sezono metu dėl kojos traumos jai teko praleisti vieną turnyro etapą.

D pajėgumo grupėje vyrų vienetų kategorijoje visą sezoną nepralenkiamas buvo Eimantas Kiaunė, kuris poroje su Džiugu Karaliumi buvo lyderiai ir dvejetuose. Jie į Šakius parvežė dar tris taures.

Pagal turnyro „Lietuvos taurė“ nuostatus žaidėjai, laimėję vienoje pajėgumo grupėje, kitą sezoną rungiasi aukštesnėje. Tad net keturi šakiečiai kitą sezoną pretenduoja patekti į aukščiausią A pajėgumo grupę, o daugelis pereis į aukštesnę pajėgumo grupę. Belieka tikėtis, kad ir jauniesiems sportininkams, ir treneriui užteks entuziazmo ir ateityje jie džiugins savo pergalėmis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.