Geriausiems sportininkams - daugiau nei 100 įvairių apdovanojimų

sportininkaiPraėjusį ketvirtadienį Jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko tradicinė rajono sporto konferencija, kurios metu apdovanoti geriausi 2012 metų sportininkai, mokyklos, moksleiviai, klubai.

Nuotr. Ne vienas sportininkas rajoną garsina ne tik šalyje, bet ir už jos ribų. Tad tradiciškai, prieš didžiąsias metų šventes, apdovanoti geriausieji bei labiausiai per metus pasižymėjusieji.

Kaip renginio pradžioje dėmesį atkreipė Švietimo ir sporto skyriaus specialistas Juozas Jonuška, rajonas sporto srityje turi kuo didžiuotis, kuo pasidžiaugti. Nekalbant apie tai, kad ne vienas sportininkas, nušluostydamas nosis didesnių šalių atstovams, garsina rajoną ne tik šalyje, bet ir už jos ribų. Tad ir apdovanojimų konferencijos metu išdalinta ne viena dešimtis, tiksliau daugiau nei šimtas. Tad išvardinti visų tiesiog neįmanoma.

Paminėsime, kad pirmiausiai buvo apdovanotos Lietuvos moksleivių olimpinio festivalio varžybų nugalėtojos kaimo ir miesto mokyklos bei gimnazijos ir jų mokytojai. Tarp kaimo mokyklų geriausia - Lekėčių vidurinė mokykla, su mokytojais Dariumi Ruzgiu bei Antanu Barancovu, tarp miesto mokyklų nepralenkiama buvo Šakių „Žiburio“ gimnazija su mokytojais Asta Ulinskiene ir Valentinu Bagdonu.
 
Pagarbos sulaukė ir 14 mokyklų praėjusių metų 27 geriausi sportininkai, apdovanoti ir įvairias sporto šakas propaguojantys sporto klubai „Fortūna“, „Ošimas“, „Varpas“, „Kalibras“, „Kultūros ir sporto klubas“, „Aidas“ „Audra“, Jaunimo kūrybos ir sporto centras, futbolo sporto klubas „Gelgaudiškis“, rajono Neįgaliųjų draugija bei geriausi klubų sportininkai ir jų vadovai. Tokių nominantų buvo beveik 40.

Dėmesio sulaukė bei buvo pažymėti treneriai Vitalija Gudzinevičienė ir Edgaras Grigošaitis, krepšinio teisėjai Edgaras Sėdaitis, Tomas Dainius, Giedrius Murauskas, Darius Šlėderis, krepšinio sekretoriatas Monika Liukaitytė ir Lina Pranckevičiūtė bei daugelio krepšinio varžybų komentatorius Marius Pavalkis.

Padėkos raštai už nuopelnus rajono sportui asmeninių jubiliejų proga įteikti automobilių sporto entuziastams bei sportininkams Gintautui Adomaičiui, Nerijui Naujokaičiui, Rolandui Sakalauskui ir Algimantui Glikui, Jaunimo kūrybos ir sporto centro treneriams Vytautui Strokui ir Vitalijai Gudzinevičienei, Gelgaudiškio vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytojui Sauliui Jurkšaičiui, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos kūno kultūros mokytojai Vitalijai Puidienei, Šakių „Žiburio“ gimnazijos mokytojai Astai Ulinskienei, Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos mokytojui Alvydui Grinkevičiui ir Šakių rajono ilgų nuotolių bėgikui Gediminui Dovydaičiui.

Padėkos žodžių bei apdovanojimų sulaukė rajono spauda, sporto rėmėjai bei pagalbininkai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.