Naujasis sporto specialistas – ne naujokas sporte

jaseviciusGintarė MARTINAITIENĖ
 
Nuo pirmadienio Švietimo ir sporto skyriuje naujuoju specialistu dirba Dalius Jasevičius. Nors dar tik pradžia ir reikia daug ką perprasti, vyriškis pripažįsta, kad naujosios pareigos jo nebaugina. Priešingai, sporto srityje ateityje galime tikėtis ir permainų.
 
Nuotr. D. Jasevičius tikino, kad pirmiausiai reikia perprasti esamą situaciją, o vėliau bus galima kalbėti ir apie permainas.
 
Ne naujokas
 
Antrąją naujojo darbo dieną kalbintas D. Jasevičius tikino, kad nieko per daug negali pasakyti, tačiau, kad sportas nėra nauja ar nežinoma sritis, aišku kaip dieną. „Sąsajos su sportu tikriausiai lydi nuo kokios trečios klasės, kai prasidėjo „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“, - pripažino pašnekovas. Vėliau buvo krepšinis, studijos. Ne vienerius metus D. Jasevičius dirbo pedagoginį darbą, buvo ir kūno kultūros mokytojas, ir direktoriaus pavaduotojas, o paskutiniuosius ketverius metus vadovavo Siesartėnų pagrindinei mokyklai. Naujasis sporto specialistas yra aistringas sporto mėgėjas ir šiuo metu aktyviai dalyvauja rajono krepšinio pirmenybėse. Skyriuje dirbantys specialistai pažįstami, aplinka taip pat nesvetima. „Nei vieta, nei žmonės nebaugina, nes švietime dirbau daug metų. Be to, šią vietą bandžiau užimti tik po studijų“, - prisiminė specialistas.

Neišskirs

Nors krepšinis pačiam D. Jasevičiui arčiausiai širdies, jis sako, jog darbe neišskirs nė vienos sporto šakos. „Neturiu mados kažką išskirti. Viskas svarbu. Svarbiausia rodyti iniciatyvą, nepriklausomai nuo sporto šakos“, - teigė Švietimo ir sporto skyriaus specialistas. Kalbėdamas apie bendrą sporto situaciją rajone, jis labiausiai išskyrė jėgos sportininkus, kurių pasiekimai vertinami aukščiausiai.

Sieks populiarinti

Šiuo metu svarbiausias specialisto uždavinys – paruošti praėjusių metų ataskaitą, sužiūrėti finansus, atskirus klubus, jų situaciją, o didesni planai ar permainos - ateityje. „Dabar reikia suprasti ir įsijausti, išsiaiškinti esamą situaciją“, - teigė D. Jasevičius. Jis pripažįsta, kad mato ne vieną sritį, kur reikėtų pokyčių, tačiau kol kas nelinkęs visko atskleisti. Pašnekovas užsiminė, kad „tam tikrų netobulumų“ mato Reguliariojo sezono nuostatuose, kuriuos pakoregavus būtų tik geriau. „Labiau žinau krepšinį, girdėjau, kad ten yra piktumų, tačiau ar jie pagrįsti, ar ne, nežinau. Bandysime tai išsiaiškinti. Matau, kur galėtų būti kitaip ir dėl to būtų tik geriau, tačiau kol kas anksti apie tai kalbėti“, - teigė pašnekovas.

Žvelgdamas į ateitį D. Jasevičius mano, jog sportą rajone reikėtų labiau populiarinti, organizuoti daugiau masinių renginių, varžybų ne tik šiltuoju metų laiku, bet ir žiemą. Specialisto galvoje sukasi mintys, kad būtų galima surengti šeimų varžybas, lenktyniauti rogutėmis ir pan. Didesnio susidomėjimo sulaukę renginiai taip pat nebus pamiršti ir tradicijos bus tęsiamos, tačiau akivaizdu, kad rajono sporto arenoje sulauksime ir permainų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.