Dviračių sezonas – atidarytas!

dviraciu zygisPraėjusį šeštadienį dviračių turizmo patyrusius entuziastus ir pradžiamokslius į bendrą būrį sukvietė žygio „Dviračiu sveikatos labui“ organizatoriai. Jie atidarė dviračių turizmo sezoną, aplankė Gelgaudiškyje vykusią Stasiuko mugę ir paminėjo Pasaulinę judėjimo sveikatos labui dieną.
 
Nuotr. Rajone dviračių turizmo sezonas atidarytas praėjusį savaitgalį. Dviratininkai iš Šakių numynė į Gelgaudiškį ir sugrįžo atgal.
 
Šiltą gegužės rytmetį J.Lingio parke būriavosi spalvingas būrys dviratininkų, kurie, belaukdami instrukcijų ir starto, vis dar miklino ką tik po užsitęsusios žiemos iš rūsių ir garažų ištrauktas ir šviežiai suteptas dvirates transporto priemones. Sporto ir laisvalaikio klubas „Vėjas“, Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir Šešupės euroregiono turizmo informacijos centras ne veltui subūrė pajėgas organizuoti šiam ir būsimiems žygiams - tokiu būdu apjungiamas laisvalaikio su dviračiu malonumas, fizinio aktyvumo nauda ir, svarbiausia - saugaus elgesio keliuose mokymasis. Žygyje dalyvavo daug jaunuolių ir vaikų iki 16 m., kuriems dar ir dar kartą buvo paaiškintos saugaus važiavimo dviračiu ir elgesio kelyje taisyklės, pabrėžta dviratininko šalmo dėvėjimo būtinybė.

Žygyje didžiausią pagalbą, užtikrinant saugumą, teikė Šakių rajono policijos komisariato patruliai, saugiai lydėję dviratininkų koloną iki kelionės tikslo ir atgal. Be jų šis, kaip teigia organizatoriai, kad ir neilgas bei netolimas žygis, būtų buvęs kur kas sudėtingesnis: 52 dviratininkų kolonai kirsti miesto aplinkkelį ties Batiškių kaimu, išlaikyti saugumą judriame kelyje ir kelis kartus persirikiuoti į reikiamą eismo juostą – užduotis ne iš lengvųjų. Ją dar labiau apsunkina ne tik tvarkos kolonoje kontroliavimas, bet ir kitų eismo dalyvių – automobilių vairuotojų nesuvokimas, kad ženklintą koloną būtina saugoti - sumažinti greitį, padidinti dėmesį ir tik tada saugiai prasilenkti arba ją aplenkti. Deja, atrodo, kad tie, kurie vairuoja automobilius, patys niekada nesėda ant dviračio arba apskritai nelaiko dviratininkų visateisiais eismo dalyviais. Tiesiog vieniems kitus saugoti ir gerbti - to labiausiai trūksta mūsų keliuose.

Gelgaudiškyje dviratininkai dalyvavo vietos bendruomenės organizuotame Saugiai judančiųjų gatvėmis parade ir buvo apdovanoti „saugiais“ prizais: atšvaitais, liemenėmis ir pan.

Pasibuvę smagioje bei spalvingoje Stasiuko mugėje, apžiūrėję dvare vykusias parodas, pasivaišinę gardžiu kavinės „Vakarų užuovėja“ jiems iškeptu zanavykišku kugeliu, dviratininkai saugiai pasiekė Šakius, kur garsiais plojimais padėkojo vieni kitiems už puikiai praleistą laiką, organizatoriams – už renginį, didžiajai pagalbai – policijos patruliams - už saugumą ir dėmesį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ko tikitės iš perrinkto šalies Prezidento?

klausimelis 05 28Vilma iš Šakių:

Be abejo, kad dalyvavau rinkimuose. Rezultatus žinau. Iš antrai kadencijai perrinkto šalies vadovo tikiuosi stabilumo. Gal mažiau reikėtų pyktis su kaimynais. Ne viskas Prezidento galiose, jei žmonės tikisi, kad jis pensijas gali pakelti. Visgi nemanau, kad čia daug kas pasikeis. Tas pats bus. Plauks pasroviui ir viskas. 

klausimelis 05 28 2

Alma iš Šakių:

Aš manau, kad Gitanas Nausėda priims svarbių sprendimų. Ypač reikia švietimo, sveikatos srityje. Iki šiol švietimo ministro neturime. Sveikatos srityje labai daug ko trūksta. Šitokios eilės patekti pas gydytojus. Čia taip tiek Šakiuose, tiek Kauno klinikose. Per tą laiką, kol prieini pas gydytoją, ir numirti galima. Dabartinis Prezidentas, manau, tinkamai atstovavo mūsų šaliai. O dėl santykių su Rusija sunku ką nors komentuoti.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.