Slalomo varžybos pretenduoja tapti vienu populiariausių sporto renginių

slalomasPraėjusį sekmadienį buvusiame Griškabūdžio seniūnijos Bliuviškių kaimo aerodrome vyko Atviros lengvųjų automobilių slalomo varžybos „Šakių ruduo 2013“. Tai jau antrosios rungtynės, kurias organizavo aktyvus šio sporto entuziastas Tadas Viliūšis.
 
Nuotr. Šiemet lengvųjų automobilių slalome varžėsi apie 60 dalyvių.
 
„Pirmas blynas neprisvilo – praėjusių metų vasarą įvykusios pirmosios automobilių slalomo varžybos buvo ne tik puikiai organizuotos, bet ir sulaukė didelio dalyvių ir žiūrovų susidomėjimo, todėl atsirado noras surengti ir daugiau tokių varžybų“, - pasakojo jaunasis sporto entuziastas.  Tačiau vienam T.Viliūšiui viso to nebūtų pavykę pasiekti – daug padėjo nemaža draugų ir bendraminčių komanda: Arminas Chokas, Andrius Šuopys, Daumantas Vasiliauskas, Aidas Vizgirda, Andrius Vasiliauskas, Edvinas Gudaitis, Martynas Žaliaduonis, Ernestas Grabauskas, Ignas Šitkauskas ir Kęstutis Chokas. Sekretoriate savanoriškai dirbo Agnė Pranckevičiūtė, Greta Orentaitė ir Deimantė Šimaitytė.

Renginys pritraukė  nemažą būrį dalyvių. Čia savo jėgas išbandė apie 60 rajono ir kitų Lietuvos miestų slalomo sporto aistruolių, kurie varžėsi šešiose klasėse: priekiu (FWD), galu (RWD) ir visais varomais ratais (AWD), moterų, jaunimo ir laisvose klasėse. FWD klasėje pirmąją vietą laimėjo Tautvydas Daukšys. Antrąją iškovojo Haroldas Šiuika. Trečioje vietoje liko Artūras Kupčius. RWD klasėje nugalėtojo vardą iškovojo Vilius Paulauskas, antroji vieta skirta Giedriui Zubrickui, trečioji – atiteko Tadui Alonderiui. AWD klasėje nepralenkiamas buvo Evaldas Kazlauskas. Antroje vietoje liko Edgaras Keršulis. Trečioji vieta atiteko Ligitui Kordušui. Moterų klasėje geriausiai sekėsi Gintarei Viduolytei. Jos neįveikė antroje vietoje likusi Rūta Vladičkaitė bei trečiąją vietą užėmusi Roberta Puidokaitė. Jaunimo tarpe nugalėtoju tapo Martynas Pikčilingis. Antras liko Marius Lukšys. Trečiąją vietą užėmė Elvinas Chokas. Laisvoje klasėje nepralenkiamas buvo Evaldas Kazlauskas. Antrąją vietą iškovojo Tadas Alonderis. Trečioje vietoje liko Vilius Paulauskas.

Kol slalomo varžybų teisėjai Juozas Duoba ir Gintas Adomaitis skaičiavo balus, renginio dalyvių ir žiūrovų dėmesį patraukė įspūdingas marijampoliečio Pauliaus Labanausko pasirodymas – įvairūs triukai su motociklu. Nugalėtojams buvo įteikti rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus įsteigti medaliai ir taurės, „MotorsportLT“ diplomai bei rėmėjų prizai, už kuriuos organizatoriai dėkoja UAB „Agrogimas“, UAB „Barzdų agroservisas“, Rasai ir Vidmantui Martinaičiams, Seimo nariui Viktorui Fiodorovui bei VšĮ „Šakių ligoninė“. Sprendžiant iš jaunatviško entuziazmo ir renginio dalyvių atsiliepimų, šis renginys ateityje pretenduoja tapti vienu populiariausių tradicinių sporto renginių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.