Dažniausiai pasitaikančios namų dekoravimo klaidos – kaip to išvengti?

Jei šiuo metu įsirenginėjate namus, greičiausiai žinote, kiek daug mažų ir didelių sprendimų reikalauja visas šis procesas. Nors visi trokšta geriausio galutinio vaizdo bei džiuginančio rezultato, visgi, jei viską planuojate patys, gali kilti situacijų, kuomet suklysite ar neteisingai pasirinksite. Tai - natūralu, kadangi nuo klaidų nėra apsaugotas nė vienas. Tačiau kad pavyktų apsisaugoti bent nuo dalies jų, kuriant namų interjerą, šiame straipsnyje pateiksime, kokios yra didžiausios namų dekoravimo klaidos bei kaip būtų galima jų išvengti.
 
Per tamsi patalpa

Daugelis interjero dizainerių sutiktų, jog viena dažniausiai pasitaikančių klaidų, kurias padaro namų šeimininkai patys dekoruodami namus – sukuriama per tamsi patalpa, pasirenkamas blogas apšvietimas. Nors tamsių spalvų interjeras tikrai gali atrodyti puikiai kai kuriais atvejais, tačiau tokiam interjerui sukurti reikalingas didelis žinių bagažas, o taip pat tamsus interjeras tikrai savaime nereiškia mažo apšvietimo. Šviesa patalpoms sukuria daugiau erdvės bei net įneša į namus visai kitokią, daug malonesnę atmosferą. Būtent dėl to dekoruodami namus, turėkite omenyje, jog greičiausiai svetainėje, miegamajame ar kitame didesniame kambaryje neužteks vieno pakabinamo šviestuvo. Naudokite keletą šviestuvų, kadangi taip galėsite ne tik reguliuoti apšvietimą pagal poreikį, bet ir lengvai pakeisti nuotaiką kambaryje.

Prastos kokybės baldai

Žinoma, tilpti į biudžetą įsirenginėjant namus – tikrai svarbu. Kaip bebūtų, net ir tokiais atvejais nereikėtų aukoti kokybės, ypač jei kalba eina apie dažnai naudojamus baldus. Būtent dėl šios priežasties rekomenduojama gerai pagalvoti, kur sutaupyti galima, o kur geriau išleisti daugiau, tačiau nusipirkti tikrai kokybišką ir ilgai tarnausiantį baldą. Ypač tai svarbu, kuomet renkatės sėdimuosius baldus: sofą, kėdes ar krėslus. Jie turėtų ne tik atrodyti gerai, bet ir suteikti maksimalų komfortą. Žinoma, negalite būti užtikrinti, jog pasirinkę brangiausiai kainuojantį sėdimą baldą, padarysite geriausią sprendimą, todėl pirmiausia atsižvelkite į jų kokybę. Sofos, kėdės ir krėslai iš www.varle.lt gali būti puikus pasirinkimas, kadangi čia rasite gerą kainos ir kokybės santykį.

Visi baldai išdėstomi palei sienas

Dažnai žmonės norėdami sutaupyti vietos ir sukurti kambaryje kaip įmanoma didesnės erdvės pojūtį, visus baldus automatiškai sustato palei sienas. Tačiau iš tiesų tam tikrų baldų atitraukimas nuo sienų ir perkėlimas į kambario centrą gali sukurti kur kas jaukesnę ir malonesnę aplinką tiek jums, tiek ir apsilankantiems svečiams. Tad, labai gerai apmąstykite kambario išplanavimą bei kaip visi baldai turėtų stovėti jame. Tiesa, nereikėtų pamiršti, jog visus elementus patalpoje reikėtų išdėstyti taip, kad jie netrukdytų judėti.

Per daug dekoro elementų vienoje vietoje

Kuomet norima sukurti itin stilingą ir gražiai atrodančią aplinką, natūralu, jog itin lengva persistengti. Iš tiesų mažiau dažnai yra kur kas geriau nei daugiau. Tuo reikėtų vadovautis, kuriant interjerą. Tad, pasistenkite, jog kambarys turėtų pagrindinį, centrinį elementą, į kurį pirmiausia krypsta žvilgsnis – židinį, sofą ar bet ką kitą, aplink kurį būtų išdėliojami visi kiti baldai ir dekoracijos. Svarbu, jog bendras vaizdas būtų harmoningas, o proporcijos išlaikytos. Be abejo, tik nepagalvokite, jog įvairios interjero dekoracijos yra nieko vertos ir jų reikėtų vengti, kadangi iš tiesų jos turi ypatingai didelę galią ir kambarį ar visus namus akimirksniu gali paversti daug jaukesnius ir malonesnius būti. Atraskite tokias detales, kurios būtų panašaus stiliaus – tokiu būdu sumažinsite tikimybę, jog patalpa atrodys chaotiškai. Jei svarstote, kokiais dekoro elementais galėtumėte papildyti savo namus, apsilankykite šioje nuorodoje - https://www.varle.lt/interjero-detales-aksesuarai/.

Pasirenkami netinkamų matmenų baldai

Kaip jau supratote, interjero dizaine be galo svarbios proporcijos, tad būtina pasirūpinti, jog visi baldai atitiktų kambario dydį. Šiam tikslui nepamirškite išsimatuoti patalpos, kurią norite įrengti. Taip daug lengviau galėsite suprasti, kokių matmenų baldai jums yra tinkami, o kurie ne. Kad būtų lengviau įsivaizduoti, pateiksime keletą pavyzdžių. Jei erdvė yra labai didelė, o baldas gana mažas, arba, jei kambarys yra gana mažas, o baldas – tikrai masyvus, gautas rezultatas tikrai jūsų netenkins, kadangi nebus pasiekta harmonija. Dėl to atidžiai rinkitės baldus ir nepatingėkite išmatuoti, kiek atitinkamas daiktas užims vietos jūsų kambaryje.

Tikimės, jog šis straipsnis buvo naudingas ir padės išvengti tam tikrų klaidų, įsirenginėjant ir dekoruojant namus. Sėkmingo kūrybinio proceso!

Užs.nr.d-0054

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.