Šakių „Žiburio“ gimnazistai iš mugės grįžo su idėjomis

muge ziburysGegužės 15 dieną Šakių „Žiburio“ gimnazijos mokinių mokomoji bendrovė „3DIREKTU“ dalyvavo nacionalinėje mokinių bendrovių mugėje – konkurse, kuris vyko Vilniuje, Ozo prekybos centre. Čia savo stendus  lankytojams ir komisijai pristatinėjo 60 Lietuvos mokinių bendrovių.
 
Nuotr. Šakių „Žiburio“ gimnazijos ketvirtokai mugėje pristatė 3D gaminių modeliavimą ir spausdinimą.
 
Šakių „Žiburio“ gimnazijos ketvirtokus, kurie pristatinėjo 3D gaminių modeliavimą ir spausdinimą, lydėjo ir antrokų bei trečiokų palaikymo komanda, kuri domėjosi, ką įdomaus, inovatyvaus, patrauklaus sukūrė kitos mokinių bendrovės.  Jie  ne tik ruošėsi grįžę į gimnaziją tai pristatyti ekonomikos ir verslo pamokose, bet, svarbiausia, pasisemti įkvėpimo kitiems metams kuriant mokomąsias mokinių bendroves.  

Labiausiai gimnazistus sudomino klaipėdiečių bendrovė „NoobApps“,  siūlanti programėles mobiliesiems telefonams ir interneto puslapių kūrimo paslaugas. Beje, jie tapo šios mugės – konkurso nugalėtojais. Kauniečių bendrovės  iš antrinių žaliavų gamino  šviestuvus su saulės baterijomis, daugiafunkcinius pakabus, mobilius telefonų įkrovėjus, netradicinius sieninius  laikrodžius, bilietus - elektronines apyrankes.  

Mūsų gimnazistams mugėje nuobodžiauti nebuvo kada. Nuo pat  pirmųjų minučių juos  „užgriuvo“ Lietuvos ryto televizija ir konkurso komisijos narių klausimai. Teko prisiminti ne tik verslo idėjos gimimą, bet ir jos realizavimo pamokas, sunkumus bei įgytus gebėjimus. Ne vienas stebėjosi išgirdęs, kad galimybę prisiliesti prie naujos technologijos mokiniai gavo Šakių verslo klubo dėka.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.