Nors ir prisipažino – atsakomybės neišvengė

Rajono gyventojui V. Z. (38 m.) už tai, kad iš savo pažįstamo pasisavino 210 eurų, Šakių rajono apylinkės teismas skyrė šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Be to, V. Z. turės tris mėnesius padirbėti socialinėse įstaigose.

Šių metų vasario 22 d. vakarą pas niekur nedirbantį kaltinamąjį Žvirgždaičių kaimo gyventoją V. Z. atėjo to paties kaimo gyventojas R. S. ir atsinešė du litrus stipraus alaus. Abu gėrė, pritrūkus alaus R. S. nuėjo į greta esančią parduotuvę ir nupirko dar tris litrus alaus. Išgėrus vieną litrą alaus R. S. užmigo, o kaltinamasis V. Z. nuėjo į ūkinį pastatą šerti gyvulių. Parėjęs pažadino R. S., kuris miegojo virtuvėje ant ten esančios sofos. Tada dar išgėrė ir R. S. vėl užmigo. Kaltinamasis V. Z. bandė pažadinti savo sugėrovą, tačiau R. S. kietai miegojo. Tada kaltinamajam V. Z. kilo mintis pasiimti raktus iš miegančio sugėrovo striukės, kuri buvo padėta ant tos pačios sofos, ant kurios jis miegojo. Raktus pasiėmęs iš striukės kišenės V. Z. apie 22 val. nuėjo į R. S. namus, atsirakino namo duris, įėjo per virtuvę į kambarį ir iš spintelėje buvusios piniginės pavogė 210 eurų. Užrakinęs duris parėjo į savo namus, o raktus įdėjo atgal į R. S. striukės kišenę. Ryte, pabudus R. S., dar abu gėrė alų, vėliau jis grįžo į savo namus. Kaip pasakojo nukentėjęs R. S., įėjęs į namus pamatė, kad išmėtyti įrankiai, o pažiūrėjęs į spintoje esančią rankinę ten pasigedo 210 eurų.
 
Kaltinamasis V. Z. išsiblaivęs suprato, kad pasielgė blogai, todėl po keleto dienų, vasario 25 d. rytą, nuėjęs pas R. S. prisipažino, kaip pavogė 210 eurų, grąžino likusius 85 eurus, atsiprašė nukentėjusiojo. Kur R. S. laiko savo pinigus, kaltinamasis žinojo iš anksčiau, nes ne kartą yra buvęs pas jį namuose, gėręs alų ir matydavo, iš kur jis ima pinigus.

Teismas kaltinamojo V. Z. atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis pripažino tai, kad jis prisipažino nusikaltęs ir nuoširdžiai gailėjosi bei savo noru atlygino padarytą žalą. Sunkinanti aplinkybė – nusikalto būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Šakių rajono apylinkės teismas baudžiamuoju įsakymu V. Z. pripažino kaltu padarius nusikaltimą ir skyrė jam šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Jis taip pat įpareigotas per tris mėnesius išdirbti 60 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevyriausybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliais ar kitais pagalbos reikalaujančiais žmonėmis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.