Iš ugnies gniaužtų išgelbėtas padegėjas po paros vėl žarstėsi grasinimais

Gaisrai Sudarge Liepų g. kyla ne pirmą kartą, kovo 29d. uždūmintose patalpose rastas ir atgaivintas vyras, galimai pats ir sukėlęs gaisrą. Šakių PGT nuotr.

Dvi dienas iš eilės ugniagesiai gelbėtojai skubėjo gesinti gaisro į to paties namo kiemą Sudarge. Vieno įvykio metu ugniagesiai ne tik iš degančio namo ištraukė jau be sąmonės buvusį vyrą, bet jį ir atgaivino. Po paros laiko galimai tas pats asmuo vėl šokdino ugniagesius pranešdamas, kad žada padegti namą.

Kovo 29 dieną 23.15 val. buvo gautas pranešimas, kad Sudargo k. Liepų g. dega apleistas pastatas. Atvykus Sudargo ugniagesiams, namo patalpos buvo uždūmintos, ugniagesiai dar spėjo pamatyti, kaip į vidų įėjo žmogus.

Dėl didelio patalpų uždūminimo Sudargo ugniagesiai patekti į namo vidų negalėjo, nes neturėjo kvėpavimo organų apsaugos aparato. Sudargo ugniagesiams į pagalbą jau skubėjo kolegos iš Jurbarko. 23.30 val. vienoje iš uždūmintų patalpų rastas vyras nekvėpavo, jį ugniagesiai išnešė į lauką, pradėjo gaivinti. Nukentėjusysis buvo gaivinamas apie 10 min., tuomet atgavo sąmonę ir pradėjo kvėpuoti. Kaip tik tuo metu į įvykį atvyko greitosios pagalbos medikai ir 1971m. gimusį nukentėjusįjį išvežė į ligoninę.

Pastatas buvo medinis, su mansarda, 13×10 m dydžio, perdanga medinė, stogas dengtas šiferiu. Viename iš kambarių degė į krūvą sukrautos malkos. Apdegė apie 2 m² medinės sienos.

Jau kitos dienos, šeštadienio, pavakarę ugniagesiai vėl skubėjo į to paties namo kiemą. Neprisistatęs asmuo pranešė, kad padegs namą. Atvykę ugniagesiai namo pastogėje rado degančius kelis laikraščio lapus, kurie buvo užgesinti. Galimai gaisrą sukėlė tas pats asmuo. Jis buvo išvežtas į psichiatrijos ligoninę.

Šiame name gaisras kilo ir kovo 19 d., galimai tas pats asmuo padegė šiukšlių krūvą. Tada jis irgi buvo išgabentas į psichiatrijos ligoninę.

Dėl kovo 19 d. įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu, kai dėl to galėjo nukentėti žmonės pagal BK 187 str. 2 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.