Vertino biudžetinių įstaigų vadovus

Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusią savaitę rajono meras Edgaras Pilypaitis vertino biudžetinių įstaigų vadovų veiklą, aptarė metines jų užduotis, kėlė tikslus, kurie turės būti įgyvendinti. Nuo rajono vadovo įvertinimo priklausys pareiginės algos kintamoji dalis. Tiesa, dviejų įstaigų vadovės įvertintos šiek tiek kitaip nei daugelis.

Meras Edgaras Pilypaitis pirmiausiai pabrėžė tai, kad biudžetinių įstaigų vadovams pats vertinimas, metinių užduočių formavimas, tikslų išsikėlimas buvo gana naujas, tad daugelio vertintas gana atsargiai.

„Kai kurie tas užduotis išsikėlė labai paviršutiniškai, kad jų neįvykdyti neįmanoma. Klausimas, ko mes tuo vertinimu siekiame. Ar siekiame paskatinti ir pridėti tą kintamąją dalį atlyginimo, ar siekiame sužlugdyti?“ – mintimis dalijosi rajono vadovas.
Pasak jo, sužlugdyti ar demotyvuoti nesiekiama nė vieno vadovo, tačiau visiškai užsimerkti ir nieko nepasakyti, jei užduotys neįgyvendinamos, jei kažkas negerai, taip pat negalima.

Iš vertintų 10 įstaigų įtempčiausi, kaip įvardijo E. Pilypaitis, pokalbiai buvo su dviejų įstaigų vadovėmis – tai Socialinių paslaugų centro direktore Vilma Bielskiene bei Kudirkos Naumiesčio kultūros centrui vadovaujančia Laima Mockevičiene.   

Kalbėdamas apie Socialinių paslaugų centrą meras, kaip ir buvo kalbama komitetų bei tarybos posėdžių metu, labiausiai pabrėžė sėkmingesnį GIMK (Globėjų (rūpintojų) ir įtėvių) mokymą ir konsultavimą.

„Aš suprantu, kad tai nėra jų tiesioginė pareiga, bet kaip tikslą kelti turėtume. Pavyzdžiui, kiek vaikų apgyvendinsime šeimose? Ne tik, kad neaugtų įstaigoje, bet vaiko prigimtinė teisė yra augti šeimoje. Aišku, įstaigos vadovė nesuprato, kodėl mes keliame tokius uždavinius, esą ji to neįgyvendins, bet atsižvelkime ir į bendrus mūsų tikslus“, – pabrėžė E. Pilypaitis, V. Bielskienės veiklą įvertinęs gerai.

V. Bielkienė sakė teigiamai vertinanti tokius pokalbius, kurių metu abi pusės gali išsiaiškinti, ko vieni iš kitų tikisi, o po užduotimis dar nėra pasirašiusi ir nežino, kaip jos bus suformuluotos.

„Pernai aš pati susirašiau užduotis ir siunčiau vedėjai, nes man pateiktų išvis nebuvo, o tai, kas buvo išsikelta, tikrai viskas buvo įgyvendinta“, – teigiamai pokalbį su meru vertino Socialinių paslaugų centro direktorė.

Nors taryba, kaip sakė meras, L. Mockevičienės veiklos ataskaitą praleido gana lengvai, jis užsimerkti nebuvo linkęs. Jis kalbėjo ir anksčiau, kad įstaigoje atliktas auditas buvo įvertintas patenkinamai, ir tai vos ne iš gailesčio. Esą ne taip tvarkomas mokos fondas ir apskritai „L. Mockevičienė kaip administratorė labai silpna ir administraciniai dalykai atrodo nekaip, nors kultūrinė pusė labai neblogai“.

„Prašiau aš jos dar ir papildomų dokumentų, tai jie tik dar labiau įvelia, todėl tikriausiai jos įvertinimas bus patenkinamas“, – informavo meras, pridurdamas ir tai, kad jis pasigenda didesnio dialogo su bendruomene, artimesnio ir glaudesnio bendradarbiavimo.

„Aišku, aš neperauklėsiu, bet visai nepasakyti irgi negaliu“, – kalbėjo rajono vadovas. – Jei žmogus sako, kad aš neisiu, nes ten bus Laima, tai jau kažkas negerai...“

Pati L. Mockevičienė nesupranta mero kritikos ir sako dirbanti žmonėms, ne politikams, be to, patikino esanti ir bendruomenės valdybos narė. Kaip ji bus vertinama ar jau yra įvertinta, sakė nėra informuota ir neigiamomis publikacijomis prašė nesugadinti Vasario 16-osios.

„Jau rašėte, ką čia dar galima. Ir taip sunku, nervai sugadinti. Jokių premijų negavau, dirbau savaitgalį ir blogai pažymėjau tabelį. Tikrai suklydau, turėjau atsiklausti mero, bet būna, kad mero potvarkiai vėluoja“, – aiškino L. Mockevičienė, nesuprantanti, kodėl kalbama ne apie kultūrinę veiklą.

Tų įstaigų vadovams, kurių veikla įvertinta labai gerai, metams nustatomas 15 proc. pareiginės algos pastoviosios dalies kintamoji dalis ir gali būti skiriamas iki 100 proc. priedas, o tie vadovai, kurių veikla vertinta gerai, vieniems metams gaus 5 proc. kintamąją dalį. Jei veikla įvertinta kitaip, jokių priedų negaus.

Meras informavo, kad, be minėtų įstaigų vadovių, visi kiti įvertinti labai gerai. Paskutiniajame tarybos posėdyje buvo tvirtinamas apmokėjimo tvarkos aprašas, o Aušrelė Pukinskienė ragino tvarką nusistatyti kuo aiškesnę, kad įvertinimai nebūtų skiriami pagal principą „myli – nemyli“, gražus – negražus“.

„Nekelti algų irgi kaip ir negalime, nes biudžeto savarankiškos dalies padidėjimas per gyventojų pajamų mokestį yra užprogramuotas, kad turėtų augti atlyginimas, kitaip ir tų pajamų negautume“, – aiškino meras.

Iš viso buvo vertintos septynios kultūrinės, dvi socialinės įstaigos bei Visuomenės sveikatos biuras.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.