Aptarė vandens turizmo galimybes Šešupėje

Gruodžio 7 dieną Šakiuose, „Gulbelės“ konferencijų salėje vyko atviras suinteresuotų asmenų pasitarimas dėl vandens turizmo plėtros Šešupėje, į kurį atvyko VšĮ Nemuno euroregiono Marijampolės biuro direktorius Gintaras Skamaročius ir projektų vadovė Jolita Matukaitienė. Jie susirinkusiems pristatė dabar vykdomą vandens turizmo plėtros Šešupėje projektą, domėjosi situacija mūsų rajone.

Be svečių iš Marijampolės, susirinkime dalyvavo mūsų rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė ir Žemės ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Vilhelm Haase, Kudirkos Naumiesčio seniūnas Vincas Puida, baidarių nuomotojai Vykintas Augustaitis ir Tautvydas Juškaitis, Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos vadas Redas Juškaitis ir Šešupės euroregiono turizmo informacijos centro darbuotojos Audronė Mieščionaitienė bei Jolita Lekavičienė.

Nuo šių metų rudens VšĮ Suvalkijos turizmo ir verslo informacijos centras kartu su partneriais - Kalvarijos savivaldybės administracija, VšĮ Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centru ir Lenkijos Bebros nacionaliniu parku įgyvendina naują projektą „Vandens turizmo plėtra pasienio regione“. Projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjungos Europos, Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos Smulkiųjų projektų fondas. Pagrindinis projekto tikslas - naujų pasienio turizmo produktų kūrimas, parengiant Šešupės ir Bebros upių vandens turizmo maršrutus Lietuvos ir Lenkijos pasienio regione.
 
Kaip informavo A. Mieščionaitienė, šio projekto įgyvendinimo metu bus analizuojamos vandens turizmo galimybės Šešupėje, rengiama dokumentacija poilsio zonų įrengimui ir vandens maršrutų ženklinimui, parengta ir išleista Šešupės turistinės trasos informacinė medžiaga keliaujantiems. Dokumentaciją parengs VšĮ Nemuno euroregiono Marijampolės biuras. Kitame etape, galbūt jau po metų, gavus lėšų iš paramos fondų, bus atliekami infrastruktūros gerinimo darbai, įrengiamos stovyklavietės, poilsio aikštelės, informaciniai stendai.

Turizmo infrastruktūra palei Šešupę mūsų rajone dar tik kuriasi, tačiau, pasak  Šešupės euroregiono turizmo informacijos centro direktorės, norėtųsi jau dabar turistus priimti geriau pasiruošus.  V.Haase ir V.Puida informavo apie Kudirkos Naumiestyje vykstančius upės valymo ir pakrančių tvarkymo darbus bei ateities planus. Daug praktinių patarimų ir pastebėjimų projekto vykdytojams turėjo baidarių nuomotojai T.Juškaitis ir V.Augustaitis. Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos vadas supažindino su ženklinimo ir veiklos pasienio ruože apribojimais. „Marijampoliečiai vos spėjo užsirašinėti, kur ir ką norėtume ateityje įrengti, - pasakojo A.Mieščionaitienė. – „Tikimės, kad dokumentacijos rengėjai atsižvelgs į mūsų lūkesčius ir mūsų vandens turizmo plėtros Šešupėje vizija bus įgyvendinta.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.