Sūduviams vadovaus nauja pirmininkė

Balandžio 3 dieną Sūduvos regiono etninės kultūros globos tarybos posėdyje be einamųjų klausimų aptarimo įvyko ir naujo pirmininko rinkimai. Artimiausius dvejus metus tarybai vadovaus Zanavykų muziejaus direktorė Rima Vasaitienė.
 
R. Vasaitienė atvirai prisipažino, jog tokio Sūduvos regiono etninės kultūros globos tarybos sprendimo nesitikėjo, tačiau bet kokia gyvenimiška patirtis visada yra naudinga. Iki šiol tarybai vadovavo daug patirties šiame darbe turintis Kauno rajono muziejaus direktorius Zigmas Kalesinskas, kurio naujoji pirmininkė paprašė tapti jos pavaduotoju. Kita pavaduotoja buvo išrinkta Marijampolės laisvalaikio ir užimtumo centro Šunskų laisvalaikio salės folklorinio ansamblio „Žvaigždė“ vadovė Eglė Alenskaitė – nors naujokė, tačiau labai energinga ir aktyvi specialistė.

Be R. Vasaitienės, Sūduvos regiono etninės kultūros globos tarybos veikloje dalyvauja rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus specialistė Aurelija Papievienė, Lukšių seniūnas Vidas Cikana, Patašinės laisvalaikio salės  folkloro ansamblio „Nova“ vadovė Nijolė Černevičienė.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px