Poezijos mūza aplankė ir Šakius

bakasKaip ir kasmet, žydint sodams po Lietuvą vėl pasklido poetų balsai ir pranešė -  jau penkiasdešimt pirmąjį kartą į mūsų žemę ir į mūsų širdis žengė  Tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris 2015“.
 
Nuotr. Savo kūrybą skaitė šių metų Salomėjos Nėries vardo premijos laureatas Vainius Bakas.
 
Šakių viešojoje bibliotekoje ir Ilguvos dvare gegužės 22 dieną svečiavosi Tarptautinio poezijos pavasario „Per mėlyną skliautą” dalyviai: poetai Meilė Kudarauskaitė ir Vytautas Kaziela, rašytojas ir poetas Gasparas Aleksa, poetas ir vertėjas Arvydas Valionis, teatro ir kino aktorė Dalia Michelevičiūtė, literatūrologė Janina Riškutė, etnologė Elena Bradūnaitė Aglinskienė, dainuojamosios poezijos atlikėjas Povilas Girdenis. Tarp minėtų svečių buvo ir šių metų Salomėjos Nėries vardo premijos lauretas Vainius Bakas, kuriam ši premija skirta už eilėraščių knygą „Kas vėjo - vėjui”.

 Kūrėjų viešnagė mūsų mieste prasidėjo nuo jų pasveikinimo mero pavaduotojo Edgaro Pilypaičio kabinete. Čia buvo prisiminti žymiausi mūsų krašto literatai, žinomi žmonės. Vėliau svečių delegacija išvyko į Ilguvos dvarą, kur vaikystę praleido garsi mūsų krašto dainininkė Beatričė Grincevičiūtė. Poezijos pavasario šventė „Per mėlyną skliautą” vėliau persikėlė į Šakių viešąją biblioteką, kur liejosi poetų naujai sukurtos ir jau gerai žinomos eilės, skambėjo gitaros garsai. Šiais metais poezijos šventė mūsų krašte skirta rašytojos Petronėlės Orintaitės atminimui – buvo prisiminta jos gyvenimo istorija ir kūryba. Renginio pabaigoje poezijos gerbėjus  nudžiugino svečių padovanotas „Poezijos pavasarį“ tradiciškai lydintis naujausių lietuvių poetų kūrinių almanachas su  kompaktine plokštele „Poetų balsai“, įamžinančia savo eiles gyvai skaitančių iškilių šalies poezijos kūrėjų balsus. Renginį jau ne pirmus metus organizavo ir vedė Šakių viešosios bibliotekos darbuotojos. Šventės dalyvius ir žiūrovus su poezijos švente, sveikino Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė ir visuomenės veikėja Rima Rauktienė.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.