Praėjusi savaitė Zanavykų muziejuje

nazaraiteRugpjūčio 21 d., penktadienį, Zanavykų muziejuje vyko renginys, skirtas atsisveikinti su nepastebimai greitai bėgančia vasara – „Vasarą palydi zanavykai“, o šeštadienio popietę, rugpjūčio 22 d., muziejuje buvo atidaryta paroda „Žinia ateinantiems“, skirta kraštiečio Domo Nazaro atminimui.  
 
Nuotr. Režisierė Gabrielė Nazaraitė renginyje „Vasarą palydi zanavykai“ vedė užsiėmimą „Aktorinės technikos užuomazgos“.
 
Nuo filmų iki žvaigždėto dangaus

Renginio „Vasarą palydi zanavykai“ pradžioje vyko edukacinė programa, kurią vedė muziejininkė Indrė Siaurusevičiūtė, skirta tiek mažiems, tiek dideliems muziejaus lankytojams. Jos metu buvo gaminami pelėdžiukai. Kiek vėliau prasidėjo užsiėmimas „Aktorinės technikos užuomazgos“, kurį vedė režisierė Gabrielė Nazaraitė. Jo metu buvo rodomi du trumpametražiai filmai: „Amžinai žaliuojantis“ ir „Antras kvėpavimas“.

Po filmų peržiūros visi norintys buvo kviečiami protmūšyje pasitikrinti žinias apie zanavykų kraštą. Protmūšyje „Zanavykas žino“ dalyvavo net 4 komandos: „Etapas“, „Fuksai“, „Daininykai“ ir „Šakiečiai“.

Draugiškai parungtyniavę ir pasitikrinę žinias, renginio dalyviai buvo kviečiami atsipalaiduoti – pasiklausyti koncerto, kurį dovanojo Vismantė Vasaitytė, Milda Antanaitytė, Paulina Mockaitytė, Andrius Sabataitis ir Paulius Striūpaitis.

Po draugų koncerto, jau patekėjus mėnuliui, mokytojas Antanas Burkšaitis visus supažindino su dangaus šviesuliais, buvo stebimas naktinis vasaros dangus.

 Kad visi renginio dalyviai saugiai grįžtų namo, buvo vykdoma saugaus eismo akcija – dalijamos šviesą atspindinčios priemonės ir priminta, kaip saugiai elgtis kelyje.
 
„Žinia ateinantiems“

Savaitgalį pristatytoje parodoje „Žinia ateinantiems“ eksponuojami Vytauto Kauno, Jono Maldžiūno, Kęstučio Dovydaičio, Gedimino Žuklio, Arvydo Kašausko, Šarūno Joneikio, Mindaugo Pauliuko ir Lolitos Rūgytės autoriniai darbai.

Parodos atidarymo metu koncertą susirinkusiems dovanojo naujas, 2014 metų liepos mėnesį susikūręs senų laikų muziką mėgstančių vaikinų trio – „Midnight Special“.

Zanavykų muziejaus parodų salėje jungtinė paroda bus eksponuojama iki rugsėjo 3 dienos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.