Girėniškiai gilias tradicijas tęsia toliau

girenai vasarele
Nuotr. Jaunieji girėniškiai su vasara atsisveikino tradiciniu renginiu.


Rugsėjo 8 d. Girėnų bendruomenės vaikai rinkosi į vasaros palydų šventę „Lik sveika, vasarėle“. Tai tradicinė, jau ketvirtą dešimtmetį vykstanti šventė.
 
Nors šiais metais į šventinę popietę susirinko ne itin gausus dalyvių būrelis, bet tie, kurie atėjo, nė kiek nepasigailėjo. Visi vaikučiai galėjo savo jėgas išbandyti įvairiose sporto rungtyse.

Pirmieji pradėjo duatlono mėgėjai, čia reikėjo ne tik greitai važiuoti dviračiu, bet ir ne blogiau bėgti. Geriausiai sekėsi Nojui Matukynui, Deimantei Diržiūtei ir Nojui Totoraičiui.

Kimštinio kamuolio metime į tolį pirmas buvo Šarūnas Virbauskas, kuris kamuolį numetė beveik septynis metrus, antras liko N. Matukynas, trečias Adas Keblaitis.

Baudas į krepšį taikliausiai mėtė Benas Jakštys, antras liko Šarūnas Virbauskas, o trečią vietą iškovojo D. Diržiūtė.

Žiedo mėtymo rungtyje pirmas buvo Tadas Gruzdaitis, antra – Tado sesutė Marta Gruzdaitytė, trečias liko A. Keblaitis.

Gana patraukli tapo nauja rungtis – estafetė „Bulvių sodinimas ir kasimas“. Čia, bėgdami per visą krepšinio aikštelę, sportininkai turėjo taikliai sudėti lauko teniso kamuoliukus į stovelius ir grįždami atgal juos surinkti. Čia vėlgi puikiai startavo Š. Virbauskas, antra liko M. Gruzdaitytė, trečias T. Gruzdaitis.

Pasak Girėnų bendruomenės centro pirmininkės Irenos Sakalauskienės, šventės metu vaikai dalyvavo saugaus eismo viktorinoje bei išklausė bendruomenės pareigūnės Aušros Mockevičiūtės patarimų, kaip saugiai nueiti į mokyklą, kaip reikia eiti užmiestyje tamsiu paros metu, kaip dėvėti atšvaitus. Pareigūnė tėvelius informavo, kaip taisyklingai vežti vaikus automobilyje ir išleisti juos prie mokyklos ar darželio. Dalyviai, kurie nepateko į nugalėtojų gretas, buvo apdovanoti saugaus eismo knygelėmis.

Po apdovanojimų visi buvo pavaišinti skania Girėnų šeimininkių išvirta sriuba.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.