Sąskrydis subūrė šaulius iš visos Lietuvos

sauliai saskrydis
Nuotr. Rugsėjo 8–9 dienomis Graužikų dvarvietėje (Kelmės r.) vyko Lietuvos šaulių sąskrydis, kuriame dalyvavo ir Suvalkijos šaulių 4-oji rinktinė kuriai priklauso ir rajono šaulių 405-oji kuopa, iš kurios sąskrydyje dalyvavo trys šauliai.


Antrąjį rugsėjo savaitgalį į Kelmės rajone esančią Graužikų dvarvietę rinkosi visos Lietuvos šauliai – čia vyko sąskrydis, sutelkiantis visų rinktinių šaulius. Tarp kitų Lietuvos šaulių sąskrydyje dalyvavo ir Suvalkijos šaulių 4-oji rinktinė. Prie rinktinės prisidėjo ir jai priklausantys trys kraštiečiai – Šakių šaulių 405-osios kuopos šauliai.
 
Anot sąskrydžio dalyvių, tokie suėjimai yra puiki proga susitikti ir pabūti kartu, aptarti svarbius klausimus, pasidalinti idėjomis, draugiškai pasivaržyti įvairiose rungtyse. Sąskrydžio metu buvo pagerbtas Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėjo Vlado Putvinskio-Pūtvio atminimas, atidengta atminimo lenta, prie jo kapo padėtos gėlės. Po oficialios sąskrydžio dalies šauliai stiprinosi šaulių koše, draugiškai varžėsi šaudymo iš pneumatinio šautuvo varžytuvėse, granatos metimo į taikinį, kliūtinio bėgimo, smiginio, žvejybos rungtyse, vakare dalyvavo viktorinoje „Protų mūšis“. Antrąją sąskrydžio dieną buvo apdovanoti rungčių nugalėtojai. Komandinėje įskaitoje pirmąją vietą užėmė LDK Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės šaulių komanda, antrąją – Suvalkijos šaulių 4-osios rinktinės šauliai, o trečiąją – gen. P. Plechavičiaus šaulių 6-osios rinktinės šauliai. Suvalkijos šaulių 4-ajai rinktinei atstovavo trys Šakių šaulių 405-osios kuopos šauliai – Saulius Venskaitis, Povilas Dovydaitis ir Deimantas Čekauskas, be jų, į sąskrydį dar vyko ir Marijampolės šaulių 403-iosios kuopos šauliai bei rinktinės vadas ats. kpt. Kęstutis Pileckas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px