Kultūros centrą paliko direktoriaus pavaduotoja

Beveik trejus metus Šakių kultūros centro direktoriaus pavaduotoja dirbusi Aistė Bakaitė  nusprendė išeiti iš darbo Šakiuose ir nuo rugsėjo 14 d. pradėjo dirbti Marijampolės kultūros centre direktoriaus pavaduotoja kultūrai ir bendriesiems reikalams.
Anot A. Bakaitės, apsisprendimas išeiti iš darbo Šakių kultūros centre nebuvo nei lengvas, nei spontaniškas.

„Šiandieninė kultūrinė situacija Šakių rajone nėra lengva. Didžiausią įtaką apsisprendžiant turėjo direktoriaus pasikeitimas“, – atvirauja A. Bakaitė ir mano, jog direktorius ir pavaduotojas turi būti viena stipri komanda, ypač gyvenant tokiame nedideliame miestelyje, tad galiausiai ji supratusi, jog likti ten, kur yra, daugiau negali.
 
Ji sako radusi skelbimą, kad Marijampolės kultūros centre skelbiamas konkursas direktoriaus pavaduotojo kultūrai ir bendriesiems reikalams pareigoms užimti. Nusprendė dalyvauti, o konkursą laimėjusi jau darbuojasi kur kas didesniame kolektyve nei buvo Šakiuose.

„Marijampolės kultūros centre dirba 120 asmenų. Realiai tai tris kartus didesnis kolektyvas nei buvo Šakiuose. Jaučiasi, kad veiksmas, renginių gausa nepalyginama su Šakiais, kiekvieną dieną vis koks nors renginys ar edukacija, daug didesnis žmonių srautas“, – apie naująją darbo vietą kalba A. Bakaitė ir priduria, kad džiaugiasi nauju gyvenimo etapu, viliasi realizuoti idėjas būtent ten, nors ir apgailestauja, mano, jog Šakiams tiesiog nereikia jaunų specialistų.

„Daug  mano aplinkos žmonių per paskutiniuosius du metus išėjo iš Šakių. Labai gaila, tačiau tokia realybė. Šiuo metu Šakiuose tikrai jaučiamas sąstingis... Pas mus šiuo metu trūksta noro, motyvacijos, gyvenama požiūriu, kam daryti, jei galiu ir nedaryti“, – mintimis dalijasi pašnekovė.

Iki užimdama direktoriaus pavaduotojos pareigas Šakių kultūros centre, A. Bakaitė vadovavo Sintautų kultūros centrui. Iš viso kultūros srityje ji dirba septynerius metus ir sako, jog ši sritis jai išties patinka, nors dažnai būna, kad tenka aukoti savaitgalius, dirbti vakarais. Geru žodžiu ji mini Šakių kultūros centrą, tačiau kalba ne apie dabartį, o apie ankstesnį laiką ir mano, kad „naujam direktoriui bus kur kas lengviau dirbti, kai susiformuos savo pageidaujamų žmonių komandą“.

Šakių kultūros centro direktorius Mindaugas Kriaučiūnas, paklaustas apie pavaduotojos išėjimą iš darbo, sako, jog tiesiog toks žmogaus apsisprendimas, kiekvienas galime rinktis tai, ko norime, ir siekti savo tikslų.

„Darbuotojo klausimai bus sprendžiami konkurso būdu“, – patikino direktorius, pridūręs ir tai, kad procedūros visgi užtrunka, galų gale naujus ir norinčius dirbti žmones rasti išties sunku.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.