Kultūrinis Šakių gyvenimas bus „pasūdytas“

sudyta
Įrodyta, kad menas turi teigiamą poveikį žmogaus savijautai, o druska patiekalams suteikia skonį. Todėl nuo ateinančio pirmadienio iki penktadienio keturi talentingi šakiečiai menininkai susiburia vasaros plenerui „Sūdyta“.
 
Dalis plenero dalyvių kūrybiniais ir gyvenimiškais keliais nusibastė į kitus Lietuvos ar pasaulio kampelius, kiti – gyvena ir kuria čia, vietoje. Tačiau visus juos sieja Šakių meno mokykla, Vilniaus dailės akademija ir, žinoma, bendra šio plenero idėja. Kodėl „Sūdyta“? Išvedžiojimų gali būti ne vienas, bet iš esmės, sako viena pagrindinių plenero sumanytojų, griškabūdietė tarpdisciplininio meno kūrėja Eglė Tamulytė (Aglaja Ray), be druskos prėskas ir gyvenimas, ir kūryba, o jei dar ieškai sąsajų su šiemet minimais Sūduvos metais, jas greitai ir smagiai atrandi. Be Eglės, plenere dalyvaus tapytoja Indrė Siaurusevičiūtė, skulptorius Kęstutis Dovydaitis ir grafikė Vaiva Frančiakaitė.

Kaip vyks toks vasaros pleneras? Menininkai tiesiog kurs, o žiūrovai turės unikalią galimybę stebėti, bendrauti, semtis idėjų ir tiesiog būti kūrybiniame procese, į jį įsilieti. Bus galima išbandyti įvairias meno sritis – tapybą, grafiką, keramiką, skulptūrą ir pan. Renginys nemokamas ir amžius neribojamas, todėl menininkai tikisi, kad pirmasis toks pleneras į senosios Šakių „Žiburio“ gimnazijos kiemelį suburs menui neabejingus žmones.

sudyta2

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px