Laisvės šventė - dainų ir šokių sūkury

kudirkos_paminklasSekmadienį šalies gyventojai minėjo 22-ąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metines. Šią dieną visuose šalies kampeliuose nestigo koncertų, minėjimų, skirtų lietuvių laisvės dienai atminti. Žinoma, be visų šventinių renginių, Kovo 11-ąją tūlas pilietis paminėjo simboliškai, iškeldamas valstybės simbolį – trispalvę. Deja, ne prie kiekvieno namo plevėsavo Lietuvos vėliava.

Nuotr. Kovo 11-ąją prie Lietuvos himno autoriaus V. Kudirkos paminklo buvo padėtos mero dovanotos gėlės.

Jau 22 kartą Lietuva pasitiko Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Kaip ir dera, tokia proga šalyje nestigo pačių įvairiausių šventinių koncertų, paminėjimų. Daug jų buvo ir Šakių rajone. Ne vienerius metus rajono kultūros centro ir jo padalinių saviveiklininkų kolektyvai Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga kraštiečiams dovanoja nuotaikingą, linksmą koncertą „Mes - Jums“. Pilnutėlėje saviveiklininkų ir svečių salėje koncertinė programa tradiciškai prasidėjo vyrų ansamblio „Akordas“ ir moterų ansamblio „Gaudenė“ sugiedota Vinco Kudirkos Tautiška giesme. Vėliau visus susirinkusiuosius su Kovo 11-ąja pasveikino rajono meras Juozas Bertašius. Jis šakiečiams linkėjo sveikatos, vilties, tikėjimo, džiaugsmo ir šypsenų. Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo dienos proga mero skirtą pavasarinių žiedų puokštę tautinių šokių kolektyvo „Pynė“ nariai nunešė ir padėjo prie tautininko, daktaro V. Kudirkos paminklo.
 
Kovo 11-ajai skirtuose šventiniuose renginiuose dalyvavo tik maža dalis rajono gyventojų. Dažnas šią dieną paminėjo simboliškai iškeldamas trispalvę. Tačiau jos toli gražu nepuošė visų namų. 1997 metais Lietuvos Respublikos Vyriausybė išleido įstatymą dėl Lietuvos Valstybės vėliavos iškėlimo. Jame numatytos datos, kada yra keliamos Lietuvos valstybės vėliava: Sausio 1-oji – Lietuvos vėliavos diena; Sausio 13-oji – Lietuvos laisvės gynėjų diena; Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena; Vasario 24–oji – Estijos nepriklausomybės diena; Kovo 11-oji -  Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena; Kovo 29-oji - Lietuvos įstojimo į NATO diena; Gegužės 1-oji - Lietuvos įstojimo į ES diena; Gegužės 9-oji – Europos diena; Birželio 14-oji - Gedulo ir vilties diena (su gedulo ženklu); Birželio 15-oji - Okupacijos ir genocido diena (su gedulo ženklu); Liepos 6-oji - Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena; Liepos 15-oji - Žalgirio mūšio diena; Rugpjūčio 23-oji - Europos diena stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti ir Baltijos kelio diena; Rugpjūčio 31-oji – laisvės diena; Rusėjo 23-oji - Lietuvos žydų genocido diena (su gedulo ženklu); Spalio 25-oji - Konstitucijos diena; Lapkričio 18-oji - Latvijos nepriklausomybės paskelbimo diena; Lapkričio 23-oji - Lietuvos karių diena. Šventės dieną vėliava iškeliama 7 valandą ryto ir nuleidžiama 22 valandą vakaro.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.