Šakietė rado milžinišką baravyką

grybasŠakietė Dalia su drauge Lilija išėjusios pasivaikščioti tikrai nesitikėjo, kad ras tokį įspūdingą laimikį – didžiulį baravyką.
 
Nuotr. Ritinių pamiškėje šakietės rado nekasdieniško dydžio baravyką, kuris buvo visiškai sveikas.
 
„Ne grybauti važiavome, tiesiog šiaip norėjome pasivaikščioti. Beeidamos pamiške, netoli Ritinių, staiga po beržu abi išvydome įspūdingo dydžio baravyką. Tokio grybo nei mano draugė, nei aš dar nesame per visą gyvenimą radusios“,- pasakojo 50- metė Dalia. Moteris baravyko nematavo, tik įamžino mobiliuoju telefonu. Grįžusios su drauge namo grybų karalių pasikepė ant sviesto su svogūnais, o sėkmingą laimikį aplaistė taure šampano. Vakarienės pilnai užteko keturiems asmenims, baravykas buvo nesukirmijęs.

Dalia pasakojo, kad anksčiau mėgdavusi grybauti Paluobių miškuose, tačiau dabar negrybauja, nes bijo erkių.

Tie, kurie nenori ar negali eiti į mišką, grybus perka. Šakių turguje kilogramas baravykų kainuoja 25 litus, kiti grybai – raudonviršiai, šilbaravykiai – pigiau. Visgi šakiečiams turguje rasti grybų yra ne ką lengviau negu miške – šiokiadieniais jie atnešami nereguliariai ir tuoj pat išgraibstomi, daugiau šansų pietums nusipirkti grybų yra šeštadienį, suskubus atvykti į turgų iš pat ankstaus ryto – apie 7 val.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.