Savivaldybei gresia bauda?

Rajono savivaldybės tarybos posėdyje iškeltas klausimas dėl Gelgaudiškio dvaro rūmų nuomos reikalų.

Tarybos narys Mindaugas Tarnauskas kreipėsi į rajono merą Edgarą Pilypaitį, teigdamas, kad savivaldybei gresia 2,3 mln. eurų bauda, kurią, M. Tarnausko teigimu, savivaldybė turėtų pradėti mokėti nuo gruodžio mėnesio.
 
„Buvo skelbiamas nuomos konkursas. Teko girdėti, kad jis sulaukė gana rimtų dalyvių, kurie, mano asmenine nuomone, turi patirties projektų vystyme. Teko girdėti ir kitą, kiek neraminantį dalyką – nuomos sutartis yra vis dar nepasirašyta. Norėtųsi paklausti, kodėl. Kokie motyvai? Ar ją planuojama pasirašyti? Kokia situacija dėl minėtosios baudos, kuri stipriai paveiktų savivaldybės finansinę situaciją?“ – teiravosi mero M. Tarnauskas, teigdamas, jog viliasi, kad savivaldybės vadovai nenusprendė užsiimti dvarininkų veikla.

Savo ruožtu E. Pilypaitis atsakė, kad procesas vyksta: paskelbus dvaro nuomos konkursą, atsirado vienas pretendentas. Šiuo metu yra vertinami jo finansiniai pajėgumai. Anot mero, procedūros kol kas nėra pasibaigusios.

„Nuomos konkursas buvo viešas, tad jame galėjo dalyvauti bet kas – tarp visų ir jūs, gerbiamas Mindaugai. Noriu pasakyti, kad nei meras, nei pavaduotojas, nei administracijos direktorius dvarininkauti nesiruošia“, – į komentarą atsakė meras.

Tiesa, toliau tęsdamas kalbą E. Pilypaitis minėjo, kad iki gruodžio 1 d. yra bendras Lietuvos atsiskaitymo Europos Komisijai terminas, o mūsų savivaldybės sutarties terminas pratęstas iki rugsėjo 1 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.