Opozicija atsakymų ieškojo pas administracijos direktorių

opozicija grincevicius
Nuotr. Administracijos direktorius Dainius Grincevičius (centre) savo darbo kabinete prie bendro stalo pokalbiui sėdo su atsakymų ieškojusiais Zanavykų frakcijos nariais.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Gegužės 7 d., pirmadienį, į svečius pas savivaldybės administracijos direktorių Dainių Grincevičių užsuko opozicinės Zanavykų frakcijos nariai. Jų tikslas – išgirsti atsakymus jiems rūpimais klausimais. Po susitikimo D. Grincevičius juokavo manęs, kad bus karščiau ir opozicija jį puls labiau, tačiau frakcijos seniūnė Rima Rauktienė patikino, kad tokio tikslo ir neturėjo.

„Tikslas – pasiklausti direktoriaus tų dalykų, kurių nežinome, nes žmonės mūsų vis vien klausia. Visiškai nežinoti nesmagu, o pasakyti, kad nesako, irgi nesmagu, tad nutarėme ateiti ir paklausti“, – susitikimą pradėjo frakcijos seniūnė, svarsčiusi, kad sprendimų ar planų frakcija galbūt nežino, nes yra opozicijoje, galbūt dėl to, kad nebūna kiekvieną dieną šalia administracijos vadovų…

Privatizuos UAB-us?

Pirmasis opozicinę frakciją dominęs klausimas – UAB-ų likimas, konkrečiau domėtasi UAB „Šakių laidotuvių namai“ ir „Šakių autobusų parkas“ likimais, taip pat įmonių vadovų darbo sutartimis. Pasak R. Rauktienės, frakciją ne pirmą kartą pasiekia informacija esą įmones norima privatizuoti, tad opozicija klausė, kokie konkrečiai administracijos planai, o jei yra realūs ketinimai, kokioje jie stadijoje.

„Bus privatizuota ar nebus, nuspręs taryba“, – sakė D. Grincevičius, vėliau patikslinęs, kad, jo nuomone, UAB „Šakių laidotuvių namai“ reikėtų parduoti tada, kada ji dirba pelningai, kaip dabar.

„Jei atsiras konkurentų, mes jos tikrai neparduosime pelningai“, – įžvalgomis dalijosi verslininko patirtį turintis administracijos direktorius, prabilęs, kad gandai apie Šakiuose planuojamą laidojimo paslaugų plėtrą sklando senokai.

„Manau, savivaldybei tikrai neapsimoka tokių įmonių turėti. Savivaldoje per Lietuvą jų gal šešios. Be to, nenormalu, kad savivaldybės įmonėje vairuotojas uždirba daugiau nei skyriaus vedėjas“, – mintimis dalijosi administracijos direktorius.

Kalbėdamas apie įmonių vadovų darbo sutartis D. Grincevičius aiškino, kad „Šakių laidotuvių namų“ direktorės Janės Dėdinienės ir UAB „Šakių šilumos tinklai“ vadovo Laimučio Kasparavičiaus darbo sutartys pratęstos iki sausio 1 d., kitų UAB-ų vadovų ilgiau. Pasibaigus sutarčiai bus skelbiamas konkursas.

„Tačiau čia ne aš ar mūsų juristai sugalvojo. Sudaryti terminuotas įpareigoja įstatymas. Jų terminai priklauso nuo to, kiek metų vadovai dirba“, – informavo administracijos direktorius.

Frakciją taip pat domino, kokiu principu bei kaip balandžio 3 d. vyko susitikimas su UAB „Kautra“. Tačiau D. Grincevičius sakė susitikime nedalyvavęs, ten buvę tik meras Edgaras Pilypaitis ir jo pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius, tad ir plačiau komentuoti sakė negalintis.

„Iš tarybos narių netarpininkavo?“ – klausė Ramūnas Kaunas.

„Jūs kalbat apie Valdą Stankūną?“ – pasitikslino administracijos direktorius, į klausimą apie šio tarybos nario dalyvavimą susitikime atsakęs neigiamai.

„Jis tik suvedė?“ – klausė opozicija bei domėjosi – galbūt būtent V. Stankūnas tarpininkauja ir klausimuose dėl UAB „Šakių laidotuvių namai“.

„Teko girdėti, kad jis (V. Stankūnas – red. past.) lakstė su įmonės („Šakių laidotuvių namai“ – red. past.) dokumentais. Tai gal yra investuotojas?“ – teiravosi Mindaugas Tarnauskas.

Tačiau D. Grincevičius sakė, kad pas jį su šios įmonės dokumentais niekas nebuvo ir kol kas jokie konkretūs žingsniai dėl įmonės likimo nenumatyti. Nenumatytas, kaip sakė jis, ir UAB „Šakių autobusų parkas“ privatizavimas.

Mažiau nei 1500 – vienas seniūnas

Susitikimo metu aptartas ir įvykusios savivaldybės reorganizacijos klausimas. Labiausiai Zanavykų frakciją domino, ar šis administracijos žingsnis pasiteisino. D. Grincevičius sakė, kad reorganizacija tikrai pasiteisino, ypač jaučiamas kolektyvinis darbas, dirbama operatyviau. Pasak jo, per metus planuojama sutaupyti apie 163 tūkst. eurų.

Nemažai kalbėta ir apie seniūnijų likimą. Iš principo  seniūnijų sujungimas vyksta, tik neoficialiai. Kudirkos Naumiesčio ir Žvirgždaičių seniūnijoms vadovauja Algimantas Baubonis, Slavikų ir Sudargo – Rita Grigaitienė, o už pavadavimą jiems mokami priedai. Administracijos direktorius patikino, kad konkursai į seniūnų vietas tikrai nebus skelbiami, tad šie laikini vadavimai, atrodo, bus ne laikini, o toms seniūnijoms, kuriose yra mažiau nei 1500 gyventojų, esą tikrai pakanka vieno seniūno. Būtent toks gyventojų skaičius buvo numatytas planuojant įgyventi nepavykusią seniūnijų reformą.

„Tai laikinumas apibrėžiamas arba terminu, arba aplinkybėmis. Teisiškai negali būti pervestas žmogus dar iš kitos į seniūnijos į seniūno pareigas be nurodytų aplinkybių ar datos. Tada terminuotumas tapo neterminuotas. Nesuprantu“, – sakė R. Rauktienė.

Tiesa, į klausimą, kurios dar seniūnijos gali tikėtis šios pertvarkos, D. Grincevičius sakė, kad niekas nebus daroma dirbtinai, o konkrečiai esą niekas nenumatyta.

Pro frakcijos narius nepraslydo ir Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo Arvydo Šlėderio kandidatūra, mat teirautasi, kodėl pasirinktas būtent partietis kandidatas ir neskelbtas konkursas pareigoms užimti. D. Grincevičius patikino, kad tiesiog toks buvo jo sprendimas, jis nenorėjo žmogaus iš šalies, buvo ir atsisakiusių, pripažino jautęs ir spaudimą, tad skyriaus vedėjo klausimas išspręstas susitarus dviem įstaigoms, tai yra savivaldybei bei „Sodrai“.

„Toks buvo mano sprendimas, kurio nesigailiu“, – sakė administracijos direktorius.

Susitikimo metu aptarti ir kiti klausimai, domėtasi projektų įgyvendinimu bei vykdomais darbais, ypač kad administracijoje neliko buvusio Regioninės plėtros skyriaus vedėjo Vito Girdausko. Administracijos direktorius akcentavo, kad darbai vyksta ir, priešingai nei anksčiau, yra kur kas daugiau aiškumo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.