Nauju tiltu - į bedugnę?

lieptas per siesarti
Nuotr. Striūpų kaimo gyventojų manymu, naujo Siesarties tilto turėklai yra per ilgi, nes už jų nebelieka tako.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šiuo metu vykdomo melioracijos projekto „Šakių rajono savivaldybės Giedručių, Šakių, Girėnų ir Lukšių kadastro vietovėse esančių melioracijos statinių rekonstrukcija“ rezultatai patinka toli gražu ne visiems gyventojams. Prieš dvi savaites Striūpų kaime baigtas rekonstruoti Siesarties tiltas žmonėms nepatogus dėl per ilgų turėklų. Gyventojai sako, kad atėjus tiltu nuo Striūpų pusės galima nugarmėti tiesiai į griovį, mat ten praeiti pėstiesiems tapo beveik neįmanoma.

Į redakciją kreipėsi Striūpuose gyvenantis Jonas (pavardė redakcijai žinoma) ir sakėsi ginantis ne tik savo, bet ir visų besinaudojančių tiltu per Siesarties upės slenkstį gyventojų interesams, nes tuo tiltu naudojasi daug žmonių, norinčių trumpinti kelią tarp Striūpų kaimo ir Šakių miesto Birutės gatvės. Jonas pasakojo, kad prieš porą savaičių naujai perstatytas tiltas, sutvarkytos upės slenksčio pakrantės, vienoje pusėje išpjauti seni krūmynai ir medžiai prie pamėgto pėsčiųjų tilto atveria daug gražesnį vaizdą. Pats akylai it priežiūros inspektorius stebėjęs visą rekonstrukcijos procesą, žmogus konstatavo faktą, kad perėjęs tiltą pėsčiasis turės lipti į griovį, nes turėklai tiesiog per ilgi, o dviračiu „posūkio paimti“ čia apskritai neįmanoma. Kaip teigė Jonas, iš pradžių per ilgi turėklai buvo abiejose pusėse ir jis visą laiką šį trūkumą rodė darbininkams, bet gyventojo niekas neklausė, nes esą, daroma taip, kaip yra numatyta projekte. Kai tiltas buvo baigtas, ponas Jonas dėl šios problemos kreipėsi į Šakių savivaldybės Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus vedėją Ireną Žemaitienę. Po kreipimosi tiltą tvarkę darbininkai Striūpų kaimo pusėje apie metrą metalinio turėklo rėmo pašalino, o kitoje pusėje per ilgas turėklas taip ir pasiliko. Tada gyventojui buvo paaiškinta, kad projektas „Šakių rajono savivaldybės Giedručių, Šakių, Girėnų ir Lukšių kadastro vietovėse esančių melioracijos statinių rekonstrukcija“ dar nesibaigęs, o po jo baigimo, kad gyventojams būtų patogiau, bus galima patrumpinti ir šitą turėklą. Tačiau Jonas nesupranta, kam tą patį darbą reikia daryti dukart ir kodėl viskas nebuvo apgalvota prieš projektuojant tiltą, juk ateityje tai pareikalaus ir daugiau laiko, ir lėšų. Didžiausia problema, kurią įžvelgia Striūpų gyventojas, kad smarkiai palijus gali nusiplauti naujai supiltas gruntas, tada nuo Striūpų pusės žmonės negalės praeiti, nes po kojomis atsivers duobė.  

Šakių savivaldybės Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus vyriausiasis specialistas Vilhelm Haase paaiškino, kad šis projektas kol kas nebaigtas ir gyventojai dar turės galimybę išsakyti savo pageidavimus dėl kilusių nepatogumų. Specialistas teigė, kad užbaigti projektą „Šakių rajono savivaldybės Giedručių, Šakių, Girėnų ir Lukšių kadastro vietovėse esančių melioracijos statinių rekonstrukcija“ numatyta rugsėjo 19 d.

„Tada gyventojai galės pasakyti, kas jiems nepatinka. Gali, pavyzdžiui, nepatikti net tilto turėklų spalva ar dar kas nors. Iš anksto panikuoti nereikia“, – ramino V. Haase.

Kad gyventojams nerimauti nereikėtų, nes į jų lūkesčius bus atsižvelgta, užtikrino ir vedėja I. Žemaitienė. Anot vedėjos, pasitaiko, kad projektuojant kartais nenumatomos visos detalės ir darbai vyksta pagal tai, kaip numatyta projekte, tačiau vėliau į visus gyventojų pageidavimus ir pastabas atsižvelgiama.

Projekte buvo numatyta rekonstruoti du Siesarties upės slenksčius, vienas iš jų yra minėtasis, jungiantis Striūpų kaimą ir miestą. Be upės slenksčių pagal šį projektą rekonstruojami trys lieptai, renovuojami du tiltai, rekonstruojama ne tik Siesarties upelio dalis, bet ir grioviai, esantys Šakių ir Lukšių seniūnijose, sutvarkomos 9 pralaidos, 107 drenažo žiotys. Darbai numatomi baigti iki rugsėjo vidurio, jie atsieis apie 80 tūkst. eurų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.