Žymi pėsčiųjų perėjas

apsaugok mane dazymas
Nuotr. Nuo šios savaitės pradžios Šakių seniūnijos darbininkai skubėjo akcijos ženklu „Apsaugok mane“ paženklinti perėjas, kuriomis eina daugiausiai moksleivių.


Prasidėjus naujiems mokslo metams gatvėse padaugėja pėsčiųjų, ypač vaikų, todėl imamasi visų įmanomų priemonių, kad jie kelyje būtų saugūs.
 
Po vasaros atostogų moksleivius rajono gatvėse pasitiks geltoni akcijos „Apsaugok mane“ ženklai.

Šią savaitę ženklinimo darbus Šakių mieste vykdė Šakių seniūnijos darbininkai. Ryškiai geltonais akcijos ženklais pažymėtos perėjos prie „Žiburio“ gimnazijos, „Varpo“ mokyklos bei tose vietose, kur ypač intensyvus moksleivių judėjimas: Bažnyčios, Nepriklausomybės, V. Kudirkos ir kt. gatvėse.

Kaip informavo Šakių seniūnas Dalius Jasevičius, Šakių mieste akcijos „Apsaugok mane“ ženklu pažymėta 31 vieta. Tikimasi, kad geltoni ženklai atkreips vairuotojų dėmesį ir padės išvengti skaudžių nelaimių.

2017 metais šios akcijos metu pažymėtose perėjose visoje Lietuvoje nukentėjo 12 pėsčiųjų moksleivių, o iš viso nuo akcijos pradžios – 94 vaikai.

Akcija „Apsaugok mane“ rengiama 19-tą kartą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px