Rugpjūtį bedarbių sumažėjo

Užimtumo tarnybos duomenimis, liepos mėnesį Kauno klientų aptarnavimo departamento Šakių skyriuje užregistruoti 165 bedarbiai (liepą 213). Iš viso Šakių skyriuje įregistruoti 1 tūkst. 218 bedarbių – 625 vyrai ir 593 moterys.

Per rugpjūtį darbdaviai registravo 199 naujas darbo vietas (liepą 203), iš kurių neterminuotam darbui skirtos 178, terminuotam – 21. Iš viso per mėnesį įdarbinti 124 (liepos mėn. 131) žmonės, pagal neterminuotas sutartis – 102 asmenys, pagal terminuotas – 22.
 
Praėjusį mėnesį į aktyvias darbo rinkos politikos priemones buvo nusiųsti 35 asmenys: šešiolikai skirta parama mokymuisi, keturi asmenys bus įdarbinti subsidijuojant darbo užmokestį ir įgis darbo įgūdžių, 15 asmenų bus suteikta parama judumui. Verslo liudijimus rugpjūtį įsigijo 115 asmenų.

Apžvelgiant bedarbių procentą nuo darbingo amžiaus gyventojų, seniūnijose rugpjūčio mėnesį situacija šiek tiek pasikeitė. Jei liepos mėnesį daugiausiai bedarbių buvo registruota Barzdų sen., tai rugpjūtį Žvirgždaičių sen.– 11,2 proc. (Barzdų sen. – 10,8 proc.). Panaši situacija ir Kudirkos Naumiesčio sen. – 10,7 proc. Šiek tiek šoktelėjo bedarbių skaičius Griškabūdžio sen. – 9 proc. (liepą buvo 8,9 proc.). Nemažai bedarbių ir Plokščių sen. – 8,9 proc. bei Gelgaudiškio sen. – 8,7 proc. Slavikų sen. bedarbių, palyginus su liepos mėnesiu, taip pat padaugėjo – rugpjūtį 8,4 proc., o liepos mėn. – 7,6 proc. Tokia pat situacija ir Slavikų sen. Šiek tiek mažiau bedarbių Lekėčių sen. – 5,8 proc. Sudargo sen. bedarbių skaičius išliko kaip liepos mėnesį – 5,7 proc. Po vienodą procentų bedarbių yra Lukšių ir Kidulių sen. – 5,2 proc. Kaip ir liepos mėnesį, mažiausiai bedarbių registruota Kriūkų sen. – 4 proc. (liepos mėn. 4,2 proc.).

Šalies nedarbo vidurkis rugpjūtį buvo 8,2 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų, Šakių savivaldybėje – 7,3 proc. (liepos mėn. – 7,1 proc.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.