Neatskleidė, kurie sulauks didžiausių priedų

seniunai
Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Sausio mėnesį savivaldybės administracijos direktorius vertino savo pavaldinius – seniūnus ir skyrių vedėjus. Šiais metais seniūnai įvertinti arba labai gerai, arba gerai, o nepatenkinamai įvertintų nebuvo. Tačiau nei direktorius, nei seniūnai neatskleidė, kam teko didžiausias priedas prie algos.
 
Šiais metais administracijos direktorius Dainius Grincevičius, kalbėdamas apie praėjusių metų seniūnų veiklos vertinimą, neatviravo ir neatskleidė seniūnų pavardžių, nes tai neva prasilenktų su asmens duomenų apsaugos įstatymu. Administracijos direktorius pristatė tik tiek, kad septyni seniūnai sulaukė labai gero įvertinimo, trys įvertinti gerai, o Kidulių seniūnė dar nevertinta. Administracijos direktoriaus vertinimai seniūnams turi tiek moralinę, tiek piniginę išraišką, kuri tiesiogiai susijusi su jų atlyginimais. Labai gerai įvertintiems seniūnams direktorius gali (ir turi) skirti priedą prie jau turimo pareiginės algos koeficiento, taikydamas ne mažesnį kaip 0,5 ir ne didesnį kaip 1,5 koeficientą. Pavyzdžiui, taikant 0,5 koeficiento, alga didės apie 80 eurų (neatskaičius mokesčių).

Šįmet iš labai gerai įvertintų septynių seniūnų penkiems buvo skiriamas 0,5 koeficiento prie jau turimos pareiginės algos dydžio priedas, o vienam pridėtas 0,7, o dar vienam – 1 koeficientas. Laikraščio „Draugas“ žiniomis, į  labai gerai įvertintų seniūnų sąrašą šįmet patenka Šakių seniūnas Dalius Jasevičius, Sintautų – Kęstutis Birbilas, Griškabūdžio – Saulius Naumavičius, Kriūkų – Ona Rakauskienė, Plokščių – Laimutė Miliūnienė, Lekėčių – Ričardas Krikštolaitis, Sudargo ir Slavikų seniūnė Rita Grigaitienė. Gerai įvertinti šie seniūnai: Lukšių – Vidas Cikana, Gelgaudiškio – Vincas Dabravolskis ir Barzdų (laikinai einantis seniūno pareigas Žvirgždaičių ir Kudirkos Naumiesčio seniūnijose) Remigijus Naujokaitis. Kidulių seniūnė Renata Švelnytė dar nebuvo vertinama, nes pareigas pradėjo eiti tik praėjusių metų gruodžio 16 dieną. Tiesa, patys seniūnai nenorėjo atvirauti, kokio dydžio koeficientai skirti kiekvienam asmeniškai, tad lieka paslaptis, kuris iš seniūnų gaus didžiausią priedą prie atlyginimo.

Pernai geriausiai įvertintas ir didžiausiu koeficientu buvo įvertintas Šakių seniūnas D. Jasevičius.

„Vertinau pagal tai, kaip seniūnai atliko tam tikras užduotis, o kai kuriems daviau tą įvertinimą netgi truputį avansu – lauksiu, kol jie įvykdys tai, ką pasižadėjo. Visi seniūnai turi kur stengtis, turi dar kur tobulėti. Be to, aš ir save kritiškai vertinu, nesakau, kad darau viską tobulai – visi turim kur tobulėti, kur stengtis – neklystančių nėra. Jeigu padarai klaidą, tada turi pasitaisyti ir eiti tolyn“, – taip seniūnų vertinimą komentavo D. Grincevičius.

Anot administracijos direktoriaus, už tai, kad seniūnai dirbo, jie gavo atlyginimą, o vertinimas yra labiau už tai, ką jie daugiau padarė be tiesioginių savo užsibrėžtų užduočių.

Seniūnai, paklausti apie jų metinį veiklos įvertinimą, sako, kad kartais metų pradžioje būna sudėtinga susakyti visus tikslus ir užsibrėžti uždavinius, nes kai kuriuos darbus pavyksta suorganizuoti metų eigoje netikėtai atsiradus tinkamoms aplinkybėms.

Šįmet naujų seniūnų ieškoma dar trims seniūnijoms – Specialiųjų tyrimų tarnyba tikrina tinkamumą neseniai konkursinę atranką praėjusio pretendento Slavikų seniūno pareigoms užimti, o vasario 10 d. vyko konkursinė atranka į Žvirgždaičių ir Kudirkos Naumiesčio seniūnijų seniūnų pareigas, kurioje dalyvavo po tris kandidatus.

Administracijos direktorius D. Grincevičius vertino ir savivaldybės administracijos skyrių vedėjų veiklą. Šįmet visi vedėjai įvertinti labai gerai ir jiems taip pat skirti nuo 0,5 iki 1,5 koeficientai prie algos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.