Žadėtų konteinerių aikštelių teks palūkėti

Rajono gyventojams jau šią vasarą žadėta pradėti 111 konteinerių aikštelių įrengimo darbus, kurie būtų atlikti UAB „Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centrui“ (MAATC) įgyvendinant infrastruktūros plėtros projektą. Projektą įgyvendinti įmonė pradėjo dar 2018 m., o šių metų vasarą turėjo prasidėti realūs darbai.

2018 m. pabaigoje projektavimo ir rangos darbų konkursą laimėjo UAB „Conlista“, su kuria MAATC pasirašė sutartį. Bendrovė įsipareigojo parengti projektą ir įrengti 111 konteinerių aikštelių Šakių rajono teritorijoje, o darbai turėjo prasidėti dar šių metų balandį. Pasak MAATC prevencinės veiklos organizatorės Liucijos Burbienės, šiuo metu projektavimo darbai yra baigti, bet birželio mėnesį rangovas pranešė, kad pagal sutartį numatytų rangos darbų atlikti negalės. Kaip teigė L. Burbienė, MAATC šiuo metu rengiasi nutraukti sutartį, vyksta konsultacijos su teisininkais, derinamos jos nutraukimo sąlygos.
 
Nutraukus sutartį bus skelbiamas naujas konkursas. Anot prevencinės veiklos organizatorės, kadangi projektavimo darbai atlikti, konkurso būdu rangovas bus atrenkamas tik aikštelių statybos darbams.

Aikštelių statybos darbai  priklauso nuo sezoniškumo, geriausia juos vykdyti šiltuoju metų laiku, todėl tikėtina, kad aikštelės Šakiuose bus įrenginėjamos nuo 2021 m. pavasario. Projektas turi būti įgyvendintas iki 2023 m. rugsėjo pabaigos.

„Draugo“ inf.  

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.