Kam mūsiškiai Seimo nariai lėšų išnaudojo daugiausiai?

Seimo nariai pirmąjį šių metų pusmetį išleido per 894 tūkst. eurų parlamentinei veiklai skirtų lėšų. Iš viso per šių metų sausį–birželį vienas Seimo narys galėjo parlamentinei veiklai išleisti 7 tūkst. 900 eurų. Maždaug pusė jų lėšų limitą išnaudojo maksimaliai. O kaip yra su mūsiškiais Seimo nariais?

Kaip rodo Etikos ir procedūrų komisijos paskelbta ataskaita, daugiau kaip 7 tūkst. eurų parlamentinei veiklai išnaudojo per 70 Seimo narių, beveik 30 – per 6 tūkst. eurų.
 
Irena Haase išnaudojo 7 tūkst. 738 eurus, Giedrius Surplys – 7 tūkst. 846 eurus. I. Haase, kaip ir tradiciškai didžioji dalis Seimo narių, didžiąją išlaidų dalį skyrė transporto priemonei bei jos eksploatacijai (2 tūkst. 861 euras), biuro patalpų nuomai per pusmetį ji išleido 1 tūkst. 892 eurus, viešosios informacijos rengėjų paslaugoms apmokėti – 996 eurus, Seimo suvenyrams – 701 eurą.

G. Surplys daugiausiai lėšų išleido Seimo suvenyrams – 1 tūkst. 906 eurus, transporto priemonės eksploatavimui bei remontui – 1 tūkst. 839 eurus, dar 985 eurus transporto nuomai, viešosios informacijos rengėjų paslaugoms per pusmetį Seimo narys išleido 938 eurus.

Seimo nariams kas mėnesį skiriama 0,8 vidutinio mėnesio darbo užmokesčio dydžio suma išlaidoms, susijusioms su jų parlamentine veikla: biuro, kompiuterinės technikos nuomai, ryšio paslaugoms, transporto išlaidoms, automobilio eksploatacijai, suvenyrams ir pan.

Praėjusiais metais Seimo nariai parlamentinei veiklai iš viso išleido 1 mln. 676 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.