Oficialu: naumiestiečiai balsuos su vilkaviškiečiais

rinkimu ribosKN
Ruošdamasi kitų metų spalį vyksiantiems parlamento rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sudarė 71 vienmandatę Seimo rinkimų apygardą ir patvirtino jų ribas.  

Kaip žinia, pirmasis apygardų ribų projektas visuomenei buvo pristatytas rugsėjo pradžioje, o antrasis jau pakoreguotas variantas paskelbtas spalį. VRK skelbia, kad, patobulinus pastarąjį variantą, lapkričio 30 d. VRK posėdyje buvo priimtas sprendimas patvirtinti 2024 m. Seimo apygardų ribas.

„Iš viso keitėsi 44-ių rinkimų apygardų ribos, o 26-iose ribos nesikeitė. Didžioji dauguma pokyčių yra minimalūs, pavyzdžiui, viena rinkimų apylinkė buvo perkeliama iš vienos apygardos į kitą“, – skelbiama pranešime spaudai.

Mūsų Sūduvos šiaurinė apygarda iki šiol buvo sudaryta iš visų Šakių rajono ir Kazlų Rūdos sav. rinkimų apylinkių ir dviejų (Altoniškių bei Ežerėlio) Kauno rajono rinkimų apylinkių. Dabar į Vilkaviškio apygardą bus perkelta Šakių rajono Kudirkos Naumiesčio rinkimų apylinkė. Į Sūduvos šiaurinę apygardą bus perkeltos Kauno rajono Zapyškio ir Kačerginės rinkimų apylinkės iš per daug rinkėjų turinčios Garliavos apygardos.

VRK primena, kad iš viso sudaryta 71 vienmandatė rinkimų apygarda: 70 – Lietuvos Respublikos teritorijoje ir viena – Pasaulio lietuvių vienmandatė apygarda.

Artimiausi Seimo rinkimai numatomi 2024 m. spalio 13 dieną.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.