Tradiciškai kvietė parsinešti Kalėdas į savo namus

egles sakos
Nors šiemet ir ne itin gausiai, bet gyventojai, norėdami namuose sukurti šventinę nuotaiką, rinkosi miškininkų dovanojamas eglės ar pušies šakeles. D. Pavalkio nuotr.


Gruodžio 19 d. visoje šalyje vyko tradicinė Valstybinių miškų urėdijos miškininkų organizuojama akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“, prie kurios prisijungė ir Šakių padalinio miškininkai – nuo vidurdienio iki 16 val. išdalijo apie 650 eglių ir pušų šakų.
 
Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ tradiciškai džiugino ir rajono gyventojus. Nors antradienio vidudienį purškė lietus ir gamta nepriminė artėjančių Kalėdų, tačiau gražiausioms metų šventėms besiruošiantys rajono gyventojai būriavosi prie Lekėčių girininkijos specialistų automobilių, kur galėjo pasirinkti patinkančią eglės ar pušies šakelę. Šiemet miškininkai priruošė apie 650 eglių ir pušų šakų iš kirtaviečių.

Kalbintas šios girininkijos specialistas Audrius Krištopaitis pasidžiaugė, kad žmonės renkasi miškininkų dovanojamas eglių šakas, kad neina į mišką ir patys nekerta.

„Aš tai tik už šakučių puošimą. Manau, ši akcija padės išsaugoti tūkstančius eglučių. Reikia šešerių ar septynerių metų, kad mūsų namus papuoštų pusmetrio aukščio gyva eglutė. Be abejo, būna atvejų, kai eglutės auga tokiose vietose, kur rengiama, pavyzdžiui, kokia dujų trasa, tuomet vis tiek eglutes pražudys, bet manau – geriau šakos“, – tvirtino A. Krištopaitis.

Anot miškininko, jau beveik nepasitaiko atvejų, kada nelegaliai nukertamos eglutės, džiaugėsi, kad žmonės darosi sąmoningesni, be to, pasak pašnekovo, yra didelė pasiūla gyvų kalėdinių eglučių tiek urėdijose, tiek privačiuose medelynuose.

Kasmet parsinešti eglutės šakelę ateina šakietė Liuda Samuolienė.

„Pasirinkau ir eglės, ir pušies šakelę, kurias pamerksiu ir papuošiu, dar ir kaimynei šakelę parnešiu, – sako šakietė. – Labai džiaugiuosi, kad miškininkai dovanoja šakeles, nereikia kažkur važiuoti, o atveža į miesto centrą.“

Kiaulupių k. (Šakių sen.) gyventojas Jurgis specialiai atvažiavo pasirinkti šakelę ir sako ją papuoš prie namų, lauke.

„Jau eglučių puošimai praėjo. Nes anūkai užaugo, jau nereikia tų eglučių. Puošim su žmona šakelę prieš pat Kūčias. Mums toks lietingas oras šventinės nuotaikos negadina, svarbu, kad sveikata būtų gera“, – atviravo Jurgis.

Tiek pavieniai gyventojai, tiek iš įstaigų užsukę darbuotojai, išsirinkę šakeles, dėkojo miškininkams už Kalėdų dovaną.

Jau ne vienerius metus A. Krištopaitis kartu su kolegomis dalina eglių ir pušų šakeles, tad prisiminė ir tokių atvejų, kad gyventojai eglių šakeles ne tik šventėms pasipuošti nešdavosi, bet greičiausiai ir rožes darželiuose užsidengdavo.

„Apie tai gali spręsti matant, kiek tas pats žmogus šakelių pasiima – glėbiais. Ir dar ateina kokius tris kartus ir sako, kad ir kaimynams dar reikia parnešti“, – su šypsena prisimena A. Krištopaitis.

Nemokamų eglišakių dalijimo akciją pirmą kartą surengė Šiaulių krašto miškininkai prieš 17 metų. Šia iniciatyva miškininkai ragina miškuose nekirsti jaunų eglučių, nelaužyti jų šakų.

Šiemet šalyje išdalinta per 100 tūkst. eglių ir pušų šakų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.