Oficialiai pradėjo darbą


Vasario 9 d. darbą oficialiai pradėjo savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkai. Jie Lietuvos Respublikos Seime davė rašytinius pasižadėjimus.

 

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino 2024 m. gegužės 12 d. Respublikos Prezidento rinkimų savivaldybių rinkimų komisijų sudėtis bei nustatė, kad tos pačios komisijos dirbs organizuodamos referendumą dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo (dėl pilietybės išsaugojimo) ir birželio 9d. vyksiančius rinkimus į Europos Parlamentą.

Šakių rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininke dirbs Felicita Totoraitienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), kuri šias pareigas ėjo ir ankstesnių rinkimų metu. VRK skelbia, kad su ja dirbs ir 12 rinkimų komisijos narių, kuriuos pasiūlė ne tik partijos, bet ir Teisingumo ministras, administracijos direktorius. Komisijų nariai rašytinius pasižadėjimus duos jau savivaldybėje ne vėliau kaip iki vasario 21 d.

Tą pačią dieną, kai pirmininkai davė priesaikas, jiems suorganizuoti mokymai apie rinkimų organizavimo tvarką.

„Draugo“ inf. 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.