Baigs tvarkyti Kudirkos Naumiesčio Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčią

Rajono savivaldybės taryba nusprendė sudaryti galimybes Kudirkos Naumiesčio Šv.Kryžiaus Atradimo bažnyčiai pabaigti darbus, įgyvendinant projektą „Kudirkos Naumiesčio Šv. Kryžiaus atradimo bažnyčios tvarkybos darbų užbaigimas ir pritaikymas visuomenės reikmėms. (II etapas)“, kurio vertė apie 1 mln. litų.  
Šis Kudirkos Naumiesčio Šv. Kryžiaus Atradimo parapijos projektas, kaip ir Griškabūdžio Kristaus Atsimainymo projektas,  bus įgyvendinamas pritraukiant   Norvegijos finansinio mechanizmo 2009 –2014 metų Europos ekonominės erdvės programos „Kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimas ir atgaivinimas“ finansavimo krypties „Iš dalies sutvarkytų nemedinių nekilnojamojo kultūros paveldo statinių tvarkybos darbų užbaigimo ir pritaikymo visuomenės reikmėms projektai“ lėšas. Jo tikslas – pratęsti ir užbaigti į kultūros paveldo objektų sąrašą įtrauktos Kudirkos Naumiesčio Šv.Kryžiaus Atradimo bažnyčios tvarkymo darbus:  iš lauko nudažyti apie 1800 kv.metrų bažnyčios sienų, restauruoti vartus, sutvarkyti apie 170 metrų ilgio mūrinę tvorą bei bažnyčios lauko duris, pakeisti apie 29 kv.metrų  langų, įrengti priešgaisrinę signalizaciją bei atlikti kitus būtinus restauravimo darbus.

Projektas įtrauktas į Marijampolės Regiono plėtros 2014-2020 metų ir Šakių rajono savivaldybės 2011-2017 metų plėtros planus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px