„Vyčio“ krepšininkai pasipuošė lygos bronza

vytis 3vieta
Mače dėl trečiosios vietos „Vyčiui“ teko verstis su išretėjusiomis krepšininkų gretomis, bet tai nesutrukdė pademonstruoti charakterį ir trečiąkart klubo istorijoje iškovoti bronzą.  D. Lukštos nuotr.

Nukraujavęs, tačiau tvirtą charakterį pademonstravęs Šakių „Vytis“  Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) mažajame finale užtikrintai nugalėjo „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkus ir trečią kartą klubo istorijoje pasipuošė lygos bronza.
 
Eriko Kučiausko auklėtiniai Jonavoje surengtose finalo ketverto rungtynėse dėl trečiosios vietos 81:69 (28:21, 19:17, 14:15, 20:16) nugalėjo Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“. Tiesa, komandai teko kovoti gerokai išretėjusios sudėties – mače vertėsi su septynių žaidėjų rotacija. Dėl blauzdos raumens įplyšimo padėti negalėjo Karolis Kokoška, žaisti dėl delnikaulio lūžio negalėjo Paulius Beliavičius, o Darjušui Lavrinovičiui buvo įtariamas stresinis kojos lūžis. Mačui buvo registruotas ir Marijus Užupis, bet krepšininkas aikštelėje nepasirodė.

Užtat fantastišką pasirodymą Šakių ekipos gretose surengė Aurelijus Pukelis, kuris per beveik 36 žaidimo minutes surinko 33 taškus (10/13 dvit., 13 atk. kam., 40 naud. bal.), Paulius Semaška (10 rez. perd., 17 naud. bal.), Šarūnas Vingelis ir Mindaugas Stašys pridėjo po 13 taškų.

Komandos aukštaūgis A. Pukelis buvo pripažintas naudingiausiu 2020–2021 metų sezono reguliariojo sezono krepšininku.

A. Pukelis reguliariajame sezone sužaidė 28 rungtynes ir vidutiniškai per 24 minutes pelnė po 17,1 taško (3 vieta lygoje), atkovojo po 7,6 kamuolio (7 vieta lygoje), atliko po 1,9 rezultatyvaus perdavimo, perėmė po 1,1 kamuolio, blokavo po 0,5 metimo, išprovokavo po 4 pražangas ir rinko po 22,5 naudingumo balo (1 vieta lygoje). Centras pataikė 73,3 proc. dvitaškių ir 53,3 proc. tritaškių – abu šie rodikliai buvo geriausi NKL–VIKINGLOTTO.

„Visas sezonas buvo geras, broliai Lavrinovičiai davė begalę patarimų, komandos draugai palaikė, negailėjo perdavimų, metimai sukrito. O nuo sezono vidurio iki vakarykščių rungtynių kreivė nuėjo į apačią“, – apie savo sezoną iškovojus trečią vietą kalbėjo A. Pukelis.

Po pergalės „Vyčio“ treneris E. Kučiauskas kalbėjo: „Sezonas buvo ilgas, buvo nuopuolių ir pakilimų, gerų ir blogų rungtynių. Mes esame kaip šeima, šeimoje be barnių turbūt nebūna. Pas mus visko buvo. Noriu padėkoti savo vyrams ir komandai. Sunkiausiu metu, finalo ketverte, keli žaidėjai patyrė rimtas traumas, bet suradome jėgų ir sužaidėme mačą dėl trečiosios vietos. Mes šiandien pamatėme, su kokiu noru jie atsidėkojo tiems žaidėjams, kurie patyrė traumas. Ačiū visiems, jie yra geriausi.“

Nors dėl pandeminės situacijos arenoje susitikti nebuvo galimybių, tačiau „Vytis“ sako jautęs tvirtą palaikymą ir užnugarį, už kurį dėkoja kiekvienam komandos sirgaliui ir rėmėjui.

NKL–VIKINGLOTTO pirmą kartą klubo istorijoje laimėjo ir teisę kitą sezoną žaisti Lietuvos krepšinio lygoje iškovojo Jonavos „CBet“, antrą vietą užėmė „Telšiai“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.