Kaip išsirinkti jums tinkančius vestuvinius žiedus

vestuviniai ziedai
Kai ruošiantis vestuvėms pečius užgula tiek daug rūpesčių, gali būti sunku visiems jiems skirti pakankamai dėmesio, todėl kai kuriems dalykams gali tiesiog neužtekti laiko. Dažnai tai liečia ir vestuvinių žiedų paieškas. Nemaža dalis porų vestuvinių žiedų paieškas pasilieka pabaigai, tačiau vestuviniai žiedai iš tikrųjų yra vieni iš svarbiausių vestuvių ceremonijos elementų, be kurių neįvyksta nei vienos vestuvės, todėl jų paieškų tikrai nereikėtų pasilikti paskutinei minutei.
 
Skirkite dalį vestuvių šventės biudžeto

Dažnai būsimi jaunavedžiai būna linkę susitelkti į tokius dalykus kaip vestuvinė suknelė, vestuvių šventės vietos nuoma, vestuvių vedėjų paslaugos, vaišės ir kt., pamiršdami į vestuvių šventės biudžetą įtraukti vestuvinių žiedų kainą. Griežtos taisyklės, kokią sumą pinigų reikėtų išleisti vestuviniams žiedams, žinoma, nėra, tačiau dalį vestuvių šventės biudžeto geriausia numatyti jiems iš anksto. Tam būtų naudinga peržiūrėti vyraujančias vestuvinių žiedų kainas, įvertinti savo lūkesčius ir bendrą biudžetą.

Nepalikite paskutinei akimirkai

Vestuvinių žiedų paieškas rekomenduojama pradėti ne vėliau kaip prieš 3–4 mėnesius iki vestuvių datos, o dar geriau – iš karto, kai nusprendžiama dėl vestuvių. Visuomet geriausia turėti pakankamai laiko paieškoms ir išsiaiškinimui, kas galėtų labiausiai tikti abiem jaunavedžiams.

Nusprendus vestuvinius žiedus gaminti pagal užsakymą, tam reikėtų numatyti dar daugiau laiko, pvz., 5–6 mėnesius, kad galėtumėte neskubėdami aptarti savo idėjas ir viziją su pasirinktu juvelyru ir, prireikus, padaryti atitinkamas korekcijas. Taigi, kuo daugiau laiko turėsite, tuo lengviau galėsite išbandyti įvairius vestuvinių žiedų stilius, pasirinkti tinkamą dizainą ir dydį, išvengti bereikalingos įtampos ir streso.

Ieškokite kartu su savo antrąja puse

Sužadėtuvių žiedą paprastai išrenka jaunikis (nors pastaruoju metu pastebima, kad vis daugiau porų sužadėtuvių žiedus renkasi drauge), tačiau į vestuvinių žiedų paieškas išmintinga ir naudinga leistis kartu su antrąja puse. Juk tokius svarbius papuošalus rinksitės tik kartą gyvenime. Be to, abiem kartu dalyvaujant šiame procese, galima pasitarti ir lengviau apsispręsti bei tinkamai pasirinkti.

Nepamirškite savo stiliaus ir kitų papuošalų

Kadangi vestuvinį žiedą mūvėsite kiekvieną dieną, jis turėtų derėti ir prie jūsų bendro įvaizdžio bei kitų papuošalų. Nereikėtų vestuvinių žiedų rinktis sekant tik naujausiomis mados tendencijomis, nes rizikuojate įsigyti žiedus, kurie nederės prie jums patinkančio stiliaus. Vestuvinio žiedo pasirinkimas yra labai asmeniškas sprendimas, todėl turėtumėte vadovautis pagrindine taisykle – rinktis tai, kas atspindi jūsų skonį ir asmenybę.

Pavyzdžiui, klasikos mėgėjams tiks tradicinis vestuvinis žiedas iš aukso. Tie, kurie siekia unikalaus įvaizdžio, gali pasirinkti išskirtinę metalo apdailą, papildomas detales, inkrustuoti nedidelį brangakmenį ar žiede išgraviruoti jums svarbius žodžius. Be to, visuomet galima kreiptis dėl unikalių vestuvinių žiedų gamybos ir užsisakyti žiedus, kurie geriausiai atspindėtų individualias asmenybes.

Atkreipkite dėmesį į savo gyvenimo būdą

Vestuvinis žiedas turi būti praktiškas. Dirbantiems sėdimą darbą prie kompiuterio žiedo stilius ir forma greičiausiai didelės įtakos neturės, tačiau tiems, kurie dirba fizinį darbą ar propaguoja labai aktyvų gyvenimo būdą, reikėtų į tai atsižvelgti renkantis vestuvinį žiedą, nes pastaruoju atveju žiedas turėtų būti paprastesnio modelio.

Jei dirbate darbą, kuriame naudojami įvairūs aštrūs ar kieti objektai šiurkščiu paviršiumi, arba chemikalai, kurie gali pažeisti metalą ir patį žiedą, reikėtų vengti deimantinių vestuvinių žiedų. O jei visgi norima pasirinkti išskirtinio dizaino žiedą, tokios veiklos metu jo nereikėtų mūvėti. Vyrams rekomenduojami masyvesni ir sunkesni žiedai, atsparūs smūgiams ir įbrėžimams.

Atsižvelkite į sužadėtuvių žiedo stilių ir formą

Dažnai nuotakos nori, kad jų vestuvinis žiedas derėtų prie sužadėtuvių žiedo. Kadangi abu žiedai paprastai būna mūvimi ant to paties piršto, būtų prasminga pasirinkti tarpusavyje derančius ar bent jau vienas kitą savo stiliumi ir metalu papildančius žiedus. Be to, vestuvinio ir sužadėtuvių žiedo forma turi derėti tarpusavyje.

Pavyzdžiui, jei turite didelį sužadėtuvių žiedą su deimantiniu pasjansu, tradicinės formos vestuvinis žiedas prie jo netiks, nebus patogus ir negalės optimaliai priglusti. Kartais tam, kad vestuvinį žiedą būtų galima patogiai mūvėti su turimu sužadėtuvių žiedu, gali prireikti į pagalbą pasitelkti juvelyrus.

Pasirinkite tinkamą metalą

Vestuviniai žiedai gaminami iš įvairių metalų, todėl, prieš perkant vestuvinius žiedus, verta tuo pasidomėti. Pavyzdžiui, jei norite patvaraus ir įbrėžimams atsparaus metalo, puikiai tiks platina, nes ji atspari nusidėvėjimui. Kiti metalai, tinkami patvariam žiedui, yra auksas, sidabras ir paladis. Jei norite spalvingesnio vestuvinio žiedo, jums tiks geltonasis arba rožinis auksas. Tarp kitų šiuolaikinių metalų, kurie sulaukia vis didesnio populiarumo (ypač tarp vyrų), yra volframas, titanas ir kobaltas. Galite rinktis bet kokį metalą savo vestuviniam žiedui, tačiau populiariausi yra platina, geltonasis ir rožinis auksas.

Žinokite savo žiedo dydį

Jei vestuvinis žiedas per ankštas, jį bus nepatogu mūvėti, o jei per laisvas – jį galima lengvai pamesti. Vestuvinis žiedas niekuomet neturėtų būti toks laisvas, kad laisvai nusimautų per piršto sąnarį, ir toks ankštas, kad reikėtų didelių pastangų, norint jį nusimauti. Savo žiedo dydį galite sužinoti apsilankę pas pasirinktą juvelyrą, kuris tiksliai išmatuos jūsų dešinės rankos bevardį pirštą.

Užs.Nr.d-0344

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.