Karatė mokykla saviugdai

karatedo
Pasaulyje yra įvairių pasaulėžiūrų, bet viena iš jų teigia, kad gyvenimas – tai mokykla. Būtent karatė mokykla skatina žmogų tobulėti ir įveikti save. Juk kiekvienas turime kažkokių ydų, baimių ar vidinių barjerų, kurie mums neleidžia pasiekti arba daryti tai, ką norime. Skaitykite toliau ir sužinosite, kaip karatė padeda žmogui keistis.
 
Žmogaus galimybė augti

Gyventi norisi kokybiškai, kad jokie sunkumai netrukdytų siekti savo tikslų. Kai susiduriame su kliūtimis, norisi jas panaikinti, tačiau ne kiekvienas tam pasiryžta. Kiti nepasitiki savo jėgomis ir pasitraukia, tik mažuma drąsiai eina pasitikti gyvenimo iššūkių ar sunkumų. Daugelis karatė mokinių ir sudaro tą mažumą, kurie nepabūgsta sunkumų ir drąsiai juos pasitinka. Tai tikri kovotojai ne tik varžybose, bet ir gyvenime. Tokie mokiniai pirmiausia mokinasi nugalėti save, o tik paskui priešininką.

Stiprus žmogus

Kuo gi karatė mokykla tokia ypatinga, kad išaugina stiprius žmones? Atsakymas slypi filosofijoje, kuria remiasi karatė. Be to, kad mokinys pirmiausia siekia pergalės prieš save, jis taip pat gerbia savo priešininką. Tai ne impulsyvus sportas, kuriame svarbiausia tik jėga, bet gilus kovos menas, kuris reikalauja didžiulio susikaupimo ir sąmoningumo. Kiekvienas judesys atliekamas gerai apgalvojus jo prasmę ir naudą. Be jėgos be galo svarbi greita reakcija, lankstumas ir vikrumas.

Minčių ramybė ir vidinis susikaupimas pasiekiami tik didžiulio darbo su savimi dėka. Tai svarbiausias akcentas, mokantis karatė. Tokiu būdu karatė tampa pranašesnė prieš brutalų sportą, reikalaujantį tik jėgos. Tuo pačiu gerėja psichinė savijauta ir savivertės jausmas. Todėl rekomenduojama vaikams jau nuo mažumės pradėti šį kovos meną. Jie sugebės apsiginti nuo bendraamžių, taip pat taps ryžtingi, pasitikintys savimi, stiprūs ir kūnu, ir siela.

Karatė mokykla kviečia visus, siekiančius ugdyti save. Kūno stiprybė lemia didesnį energijos ir motyvacijos kiekį, kurie sukuria geresnę psichinę savijautą ir didesnį ryžtą įveikti gyvenimo iššūkius.

d-0005

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.