Lingio parke atsirado treniruoklis vaikams

treniruoklis parkeŠakių visuomenės sveikatos biuro iniciatyva Šakių Lingio parke pastatytas treniruoklis 6 -12 metų vaikams.
 
Nuotr. Su šiuo treniruokliu mažieji rajono gyventojai galės atlikti pratimus, skirtus apatinei kūno daliai, bei stiprinti rankas darydami prisitraukimus.
 
Mažiesiems skirtą treniravimosi įrenginį sudaro du puslankiai, kurių kiekvieną užbaigia skirtingas treniruoklis, taip pat yra pritvirtinti du skersiniai prisitraukimams, o viduryje – suolelis, skirtas atsikvėpti po mankštos.

Šakių visuomenės sveikatos biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas teigia, kad labai norėtų, jog Lingio parke atsirastų ir daugiau treniruoklių vaikams. „Nepamiršti ir suaugusieji – yra mintis, kad jiems skirtas treniruoklių parkas galėtų atsirasti už Šakiuose esančio sporto centro. Žinoma, kol kas tai tik idėjos, nes neaišku, ar pavyks sulaukti finansavimo joms įgyvendinti“,- kalbėjo V. Lebedžinskas.

Treniruoklis vaikams kainavo 9 tūkst. 500 litų. Taupus direktorius šią kainą sugebėjo išsiderėti iš treniruoklius gaminančios UAB „Sveikata visiems“ nuo 11 tūkst. 400 litų. „Pinigai treniruokliui yra iš savivaldybės mums skirtų lėšų. Atlikus apie 10 tūkst. litų, galėjome už šiuos pinigus padaryti lankstinukų ar išleisti kitiems dalykams, tačiau manau, kad treniruoklis vaikams turi didesnę vertę, todėl paskyrėme pinigus šiai idėjai įgyvendinti“,- teigė V. Lebedžinskas, kuris primena, kad šie metai yra paskelbti vaikų sveikatos metais, todėl ir Visuomenės sveikatos biuras stengiasi prisidėti prie pačių mažiausiųjų rajono gyventojų fizinio aktyvumo skatinimo. „Vakar važiavau pro šalį, mačiau, kaip du vaikai – berniukas ir mergaitė – naudojosi treniruokliu. Reiškia, kad vaikams tai įdomu, todėl manau, kad idėja pasiteisins“,- džiaugėsi V. Lebedžinskas.

Pasak jo, vienas toks treniruoklis jau metai laiko stovi Vilkaviškyje ir puikiai tarnauja visuomenės reikmėms, antrasis neseniai pastatytas ir pliaže. „Nors treniruokliu vaikai naudojasi jau visus metus, jis nesugedęs, nesulūžęs, puikiai veikia, todėl tikiuosi, kad ne prastesnis bus ir tas, kurį pastatėme Lingio parke“,- kalbėjo V. Lebedžinskas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.