Suremontuotomis patalpomis džiaugsis ir pacientai, ir specialistai

justeAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) Odontologijos skyriaus laukia pokyčiai, kurie nudžiugins ne tik čia dirbančius gydytojus, bet ir pacientus. Tikimasi, kad bus patvirtintas projektas ir greitu metu prasidės remonto darbai.

Nuotr. Gydytoja odontologė Justė Puskunigytė teigė, kad Šakių krašto gyventojų dantų priežiūra galėtų būti ir geresnė.

Odontologijos skyrius atsinaujins

Bene didžiausia naujiena, kuria galima pasidžiaugti, – Šakių PASPC vadovė Rima Laukaitienė nusprendė teikti investicinį projektą „VšĮ Šakių PASPC odontologijos skyriaus atnaujinimas su įrangos įsigijimu“. Pasak už odontologijos skyrių atsakingos gydytojos odontologės Justės Puskunigytės, bloga odontologijos skyriaus patalpų būklė, nusidėvėjusi, nepakankama medicininės-odontologinės įrangos bazė neigiamai atsiliepia teikiamų paslaugų kokybei. Siekiant pagerinti odontologijos paslaugų kokybę projekto metu planuojama atlikti odontologijos skyriaus patalpų remontą, įsigyti reikalingos medicininės įrangos. Tad pacientams į atnaujintą skyrių užsukti bus daug maloniau.

„Odontologijos skyrius paskutinį kartą buvo remontuotos prieš 15 m. O tai jau daug ką pasako“, – teigė gydytoja odontologė.

Vienoje iš didžiausių skyriaus patalpų planuojama įruošti tris darbo vietas, kurios būtų izoliuotos viena nuo kitos. Už odontologijos skyrių atsakinga gydytoja pasakojo, kad šiuo metu patalpose dirbančios gydytojos neturi jokio privatumo, izoliacija reikalinga dėl medicininės etikos ir odontologijos reikalavimų. Be kita ko, visame skyriuje planuojama įrengti pakabinamas lubas, pakeisti susidėvėjusią grindų dangą, atlikti sienų remontą bei atnaujinti santechninius įrenginius ir elektros instaliaciją.

Beje, Odontologijos skyrius kovo mėnesį įsigijo naują įrangą, kuri yra skirta dantų šaknų kanalų gydymui. Kaip pasakojo J.Puskunigytė, su šia įranga šaknų kanalų gydymas atliekamas ir kokybiškiau, ir greičiau, o tai pacientams, savaime suprantama, yra labai svarbu.

„Šaknų kanalų gydymą atlikdavome ir iki šiol, tačiau dabar viskas vyksta kur kas greičiau. Vienu kartu galima sugydyti visus danties šaknų kanalus. Naujovės ir tinkama bazė itin svarbi jauniems specialistams, skyriuje dirba trys jaunos gydytojos“, – pasakojo gydytoja.

Pirmosios pacientės – lėlės

Už Šakių PASPC Odontologijos skyrių J. Puskunigytė atsakinga jau pusantrų metų. Puskunigytė pasakojo, jog tapti gydytoja odontologe ji svajojo nuo mažų dienų, o pirmosiomis pacientėmis dar vaikystėje tapo... lėlės.

„Taip, ši specialybė mano galvoje ir mintyse buvo maždaug nuo tada, kai man buvo dešimt metų. Viena artima giminaitė taip pat odontologė, gal tai irgi šiek tiek paskatino norą pasirinkti tokią specialybę. Turėjau tikslą, jo siekiau ir štai dabar esu, kuo visada svajojau būti“, – kalbėjo jauna gydytoja.

 Tiesa, J. Puskunigytė niekada nemąstė apie galimybę grįžti dirbti į savą kraštą, juo labiau tai nebuvo siekiamybė. Tačiau, sužinojusi apie PASPC laisvą darbo vietą Odontologijos skyriuje, nusprendė nieko nelaukusi pamėginti įsidarbinti. Ir štai jau trejus metus gydytoja odontologė rūpinasi kraštiečių dantimis.

Dantų priežiūra – nekokia

J. Puskunigytės pasiteiravus, ar šakiečiai tinkamai prižiūri savo dantis, ši nevyniojo žodžių į vatą, nemėgino situacijos pagražinti, o pasakė tiesiai šviesiai, jog gyventojų dantų priežiūra galėtų būti ir geresnė.

„Gaila, kad turiu tai pasakyti, bet šakiečiai nesirūpina dantimis taip, kaip turėtų. Liūdniausia, jog vaikų dantys prižiūrimi taip pat prastai. Daug saldumynų, mažai priežiūros, rezultatas – sugedę vaikų dantys“, – atvirai apie dantų priežiūrą pasakojo J. Puskunigytė.

Beje, gydytoja odontologė pasakojo, jog bene smagiausia, kai dantukų pasitikrinti atvyksta vaikai. Kartais vaiko prikalbinimas bent išsižioti tampa tikru iššūkiu ir susitarti ne visada pavyksta.

„Man bene smagiausia dirbti su vaikais. Kartais tenka neblogai pasismailinti liežuvį norint apžiūrėti ar sutaisyti mažylių dantis. Tačiau toks darbas man patinka, o ir vaikai rezultatu džiaugiasi, nes už drąsą gauna diplomus ir dovanėlių“, – mintimis dalijosi J. Puskunigytė.

Tiesa, gydytoja odontologė neslėpė, jog visko gali būti, kad ateityje atidarys privatų darbo kabinetą, tik neaišku – įsikurs Šakiuose ar kitame mieste.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.