Sveikatos įstaigoms siūlo atskirą finansavimą

Praėjusią savaitę rajono savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinės politikos komitetas savivaldybės administracijai, tarybos nariams bei Biudžeto ir turto skyriaus vedėjai Egidijai Grigaitienei pateikė raštą dėl padėties Šakių rajono sveikatos įstaigose.

Komiteto nariai posėdyje aptarė situaciją Šakių rajono asmens sveikatos įstaigose ir bendrą padėtį rajone. Posėdyje dalyvavusi savivaldybės vyr. specialistė Evelina Domeikaitė-Dovydaitienė priminė Vyriausybės nutarimą dėl ketvirtojo sveikatos sistemos plėtros ir ligoninių tinklo konsolidavimo etapo plano patvirtinimo, galimą jo įtaką rajono sveikatos priežiūros įstaigoms.
 
Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos stebėsenos 2015 m. ataskaitoje tik keturi rodikliai yra geresni nei respublikos vidurkis, o 15 patenka į prasčiausių savivaldybių grupę. Rodiklius palyginus su 2014 m. ataskaita, pastebima, kad situacija rajone blogėja.

Mažėjantis gyventojų skaičius tiesiogiai turi įtakos ir sveikatos įstaigoms. Todėl būtina, kaip ir kitose socialinėse sferose, pvz., švietime, planuoti savivaldybės prisidėjimą, gerinant gydymo įstaigų infrastruktūros, transporto, personalo atsinaujinimo klausimus. Nerimą kelia panaudos būdu gydymo įstaigoms suteiktų pastatų būklės blogėjimas.

Voverių medicinos punkto poreikio tyrimas, esamų punktų išlaikymo išlaidos reikalauja svarstyti esamos medicinos punktų struktūros peržiūrą. Degutinės kaimo punktas nebeveikia dėl personalo trūkumo. Rajone trūksta kvalifikuotų medicinos darbuotojų, dabar dirbantis personalas vis sensta – didelė dalis pensinio ar priešpensinio amžiaus.

Atsižvelgiant į išvardintas grėsmes, esamą padėtį ir galimas pasekmes, sveikatos ir socialinės politikos komiteto nariai siūlo medicinos įstaigoms įvesti atskirą „eilutę“ savivaldybės biudžete nuolatiniam būtiniausių gydymo įstaigų poreikiui, konkurencingumui ir kvalifikuotų darbuotojų pritraukimui užtikrinti.

„Siūlome atsižvelgti į teikiamus gydymo įstaigų prašymus ir numatyti įstaigoms reikiamą lėšų poreikį sudarant 2017 rajono biudžetą“, – teigiama rašte.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.