Pareigybių sąrašą taryba išnarstė po kaulelį

naujokaitiene2
Nuotr. Laikinai Šakių PASPC vyriausiosios gydytojos pareigas einanti Reda Naujokaitienė informavo, kad, susikūrus naujai Zanavykų klinikai, jų paslaugomis liko naudotis 7,5 tūkst. rajono gyventojų.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Balandžio 16 d. Švietimo, sveikatos, kultūros ir socialinių reikalų komiteto posėdyje tarybos nariai klausimų dėl Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) praėjusių metų veiklos ataskaitos ir naujų užduočių neturėjo, tačiau jiems kilo nemažai klausimų dėl įstaigos struktūros ir pareigybių sąrašo.

Pakeitimai nežymūs

Laikinai Šakių PASPC vyriausiosios gydytojos pareigas einanti Reda Naujokaitienė informavo, kad, susikūrus naujai Zanavykų klinikai, jų paslaugomis liko naudotis 7,5 tūkst. rajono gyventojų. Nepaisant to, ji teigė nenorinti darbuotojų skaičiaus susimažinti iki kritinės ribos, nes jei pacientų ir vėl padaugėtų, įstaiga negalėtų jiems suteikti kokybiškų paslaugų. Tad pareigybių sąrašas iš tiesų keičiasi labai nežymiai – nelieka vyriausiojo gydytojo pavaduotojo medicinai ir kiemo darbininko etatų, pervadinami pareigybių pavadinimai (pavyzdžiui, inžinierius-programuotojas tampa kompiuterinių sistemų specialistu), šiek tiek pakoreguota ir struktūros schema.

Rajono savivaldybės vicemeras Bernardinas Petras Vainius siūlė pasižiūrėti, kaip struktūra sudėliota privačiose gydymo įstaigose ir kaip ten žmonės sugeba atlikti visus darbus su žymiai mažesniais pajėgumais, tad ir su didesniais atlyginimais.

Siūlė pažiūrėti kritiškiau

„Padarykime pūlinio operaciją šiandien, kad jo nereikėtų iš naujo glostyti po pusmečio“, – siūlė vicemeras, prašydamas kritiškiau pažiūrėti į įmonės pareigybių sąrašą.

Tarybos narė Dinara Gudaitienė neslėpė, kad „įmonės struktūra šiai dienai yra tikrai prabangi“, ir kitos įstaigos to neturi.

Tiek ji, tiek ir vicemeras stebėjosi, kam įstaigai reikalingos dvi buhalterės ar dvi administratorės.

„O jei viena apsirgs ar koją susilaužys, kas tą darbą dirbs?“ – klausė laikinoji vadovė, tačiau toks argumentas tarybos narių neįtikino, nes tokių situacijų būna visose įstaigose.

„Jei to reikėtų bijoti, tai turėtume rinkti du merus ir du prezidentus“, – neatlyžo vicemeras, prašydamas struktūroje palikti po vieną buhalterį ir vieną administratorių.  

Išgyvena iš teritorinių ligonių kasų

„Kol kas pinigų užtenka ir darbuotojų atlyginimams, ir paslaugoms apmokėti, ir dar sąskaitoje šiek tiek lieka. Centras išgyvena iš teritorinių ligonių kasų bazinio apmokėjimo, o kitos lėšos ir 2 proc. parama leidžia motyvuoti darbuotojus keliant atlyginimo kintamąją dalį“, – užtikrino laikinoji vadovė, tačiau nusileido tarybos narių prašymui sumažinti prašomų darbuotojų skaičių.

Rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis suabejojo dėl vyriausiojo gydytojo pareigybės. Mat Kaunas apjungė penkias poliklinikas ir joms dabar vadovauja vienas direktorius. Nors į šią vietą jau buvo paskelbti du konkursai, tačiau Šakių PASPC nuolatinio vadovo taip ir nepavyko rasti.

Atsisakė pavaduotojo pareigybės

R. Naujokaitienė pateikė merui prašymą nuo balandžio 1 d. nutraukti su ja vyriausiojo gydytojo pavaduotojo sutartį. Ši pareigybė yra naikinama ir į naująjį pareigybių sąrašą jau neįtraukta. Laikinoji vadovė prasitarė, kad norėtų dirbti tik savo tiesioginėse šeimos gydytojo pareigose, o nelikus vyriausiojo gydytojo pavaduotojo pareigybės, laikinojo įstaigos vadovo pareigas galėtų eiti bet kuris kitas gydytojas. Kadangi norinčių neatsirado, merui pavyko su R. Naujokaitiene susitarti, kad ši vadovautų įstaigai, kol nebus surastas nuolatinis vadovas.

Administratoriaus pareigybę apgynė

Tarybos posėdžio metu paaiškėjo, kad įstaigos struktūros sąraše liko administratoriaus pareigybė, dėl kurios panaikinimo lyg ir buvo susitarta komitetų posėdžiuose, todėl jos apginti stojo ir buvusi Šakių PASPC vadovė Rima Laukaitienė. Ji, kaip ir R. Naujokaitienė, paaiškino, kad administratoriaus darbų negali perimti nė vienas kitas įstaigos darbuotojas, nes reikalinga tam tikra kvalifikacija.

Meras padarė pastabą, kad su pareigybių sąrašu tarybos nariai galėjo būti supažindinti bent valanda iki posėdžio, nes jo metu „narstyti viską po kaulelį atrodo keistai ir neadekvačiai“. Vis tik šiam daug prieštaringų klausimų sukėlusiam pareigybių sąrašui pritarė 15 tarybos narių ir jis buvo priimtas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.