Medicinos darbuotojams – gėlės, sveikinimai ir operetė „Silva“

medicinos darbuotoju diena
Nuotr. Profesinės šventės proga rajono medikus sveikino Šakių ligoninės vadovas Algirdas Klimaitis, linkėdamas malonių įspūdžių žiūrint Kauno valstybinio muzikinio teatro operetę „Silva“.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusį ketvirtadienį rajono medikai minėjo Lietuvos medicinos darbuotojų dieną. Pilnutėlėje Šakių kultūros centro salėje juos pagerbė rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis. Aštuoniems medikams jis įteikė padėkos raštus, o Šakių ligoninės vadovui Algirdui Klimaičiui, 40 metų dirbančiam gydytojo darbą, skirtas išskirtinis sveikinimas.

Sveikindamas visus rajono medicinos darbuotojus su neeiline diena, A. Klimaitis priminė, kad 1918 m. balandžio 27-ąją Lietuvos taryba suformavo Sveikatos komitetą, kurį sudarė daktaras Jonas Basanavičius, inžinierius Steponas Kairys ir vyskupas Justinas Staugaitis. Pasak jo, būtent nuo to ir prasidėjo Lietuvoje šių modernių laikų sveikatos apsauga, o nuo 2004-ųjų ministro Juozo Oleko parėdymu balandžio 27 d. paskelbta Medicinos darbuotojų diena. Ta proga Šakių ligoninės vadovas linkėjo savo kolegoms ir darbuotojams ne tik sveikatos ir geros nuotaikos, bet ir malonių įspūdžių žiūrint Kauno valstybinio muzikinio teatro operetę „Silva“. Tiesa, ne visi medikai galėjo priimti šią dovaną, nes dalis jų tą vakarą atliko savo darbą ligoninėje ar budėjo Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje, kad mūsų gyventojams būtų užtikrinta ir suteikta visa reikalinga medicininė pagalba.

Su profesine švente medicinos darbuotojus sveikino ir Seimo narė Irena Haase. Jos padėką medikams už pasišventimą kilniam tikslui – gyvybės išsaugojimui ir sveikatos grąžinimui bei kasdienį triūsą gelbstint gyvybes bei guodžiant viltį praradusius – kultūros centro salėje pagarsino A. Klimaitis. I. Haase medikams nuoširdžiai linkėjo besirūpinant kitais nepamiršti pasirūpinti ir savimi.

Prie vyriausiojo gydytojo ir Seimo narės sveikinimų prisijungė ir rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis, kurio manymu, „geriausia padėka medikui yra ne šypsena, o solidarizavimasis ir supratimas, kad jie tikrai atlieka didžiulę kilnią misiją ir jų darbas yra neįkainojamas“. Net ir prie sveikiausio žmogaus medikas yra prisilietęs bent vieną kartą – gimimo metu kiekvienas esame palytėtas jo rankų.

„Šiandien aš sveikas, tačiau nežinau, kada man jūsų prireiks“, – kalbėjo meras, linkėdamas medikams „nuolatinio susitelkimo ir didžiulio dėmesio būnat Dievo įrankiu“, nors ir yra toks kalambūras: „Daktaras išgelbėjo pacientui gyvybę. Pacientas dėkoja Dievui.“

Meras įteikė padėkos raštus ir rožių puokštes aštuonioms mūsų rajono medikėms: Šakių ligoninės Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus vyresniajai slaugos administratorei Elonai Kanapkienei, klinikinės laboratorijos biologei Aldonai Spangelevičienei, Nervų ligų skyriaus slaugytojos padėjėjai Vitai Puidokienei-Truščinskei, Radiologijos skyriaus gydytojai radiologei Zojai Savinovienei, Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro slaugytojai Alvyrai Bacevičienei, gydytojai Dalijai Kasparevičienei, UAB „Zanavykų klinika“ gydytojai Egidijai Tarnauskienei ir Kudirkos Naumiesčio pirminio asmens sveikatos priežiūros centro vyriausiajai gydytojai Audronei Račiūnienei. Taip pat nepamiršo pasveikinti ir Šakių ligoninės vadovo A. Klimaičio, kuris jau 40 metų ištikimas Hipokrato priesaikai saugoti kiekvieno be išimties žmogaus gyvybę ir sveikatą, dėkojo už siekį išsaugoti Šakių ligoninę ir jos personalą bei linkėjo jėgų, sveikatos ir kantrybės jaučiant gydytojo darbo prasmę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.