Pradėti testuoti švietimo įstaigų darbuotojai

testavimas jksc
Nuo trečiadienio Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centras vakcinavimą vykdo Jaunimo kūrybos ir sporto centre, o nuo ketvirtadienio čia pradėti testuoti ir į prioritetinę grupę patenkantys ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pagrindinio ugdymo programą įgyvendinantys asmenys. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Situacija dėl sergamumo koronavirusu rajone išlieka gana stabili ir vis juda gerėjimo linkme.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio, šiuo metu rajone Covid-19 serga 228, kartu su jais saviizoliacijoje – 265 žmonės. Vis dar išlieka vidutiniškai keturi nauji atvejai per dieną. R. Juškaitis džiaugiasi, kad gana gera situacija ir pas kaimynus, mat kai nedidelis sergamumas ir nėra karštų taškų, mažėja ir naujų užsikrėtimų tikimybė, o į kaimynines savivaldybes dažnas rajono gyventojas vyksta ir darbo reikalais. Ypač gera situacija Jurbarke, kur šiuo metu yra mažiausias sergamumas Lietuvoje – 100 tūkst. gyventojų tenka 193,3 atvejo.

Jei būtų atsižvelgiama į atskirų savivaldybių rodiklius, Jurbarko rajone jau būtų galima kalbėti apie dviejų skirtingų namų ūkių susitikimus ir pradinukų perėjimą prie kontaktinio ar mišraus ugdymo mokyklose.

Šakių rajono savivaldybė pagal sergamumo rodiklius yra tarp keturių mažiausiai susirgimų turinčių savivaldybių Lietuvoje ir šiose pozicijose laikomės gana stabiliai. Šiuo metu 100 tūkst. gyventojų tenka 228 atvejai, Lietuvos vidurkis – 498 atvejai.

Kalbėdamas apie vakcinavimą R. Juškaitis pasidžiaugė, kad darbas vyksta sklandžiai. Šią savaitę toliau buvo vakcinuojami 80-mečiai ir vyresni, tik pastebėta, kad apie 10 proc. užsirašiusių šios grupės žmonių skiepytis neatvyksta, tad čia ypač pasitarnauja rezerviniai sąrašai, kuriais vadovaujantis vykdomas vakcinavimas.

Tiesa, nuo trečiadienio Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centras šį darbą atlieka Jaunimo kūrybos ir sporto centre esančioje sporto salėje, mat pačioje įstaigoje ėmė maišytis srautai, procedūrų kabineto prireikia ir kitiems pacientams.

„Yra tiesioginis patekimas į salę, gydytoja patenkinta, kad daug vietos, puikiai pavyksta reguliuoti srautus, galima skiepyti ar testuoti iškart po kelis asmenis“, – sakė R. Juškaitis.

Nuo ketvirtadienio prasidėjo testavimas ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pagrindinio ugdymo programą įgyvendinančių asmenų, taip pat dirbančių specialiose mokyklose, bendro ugdymo mokyklų specialiose klasėse, profesinio mokymo įstaigose pagal specialių ugdymo poreikių mokiniams skirtas profesinio mokymo ir socialinių įgūdžių programas. Tokių asmenų, pasak R. Juškaičio, 223, tačiau keblumas, kad šie asmenys turi registruotis per bendrąjį 1808 numerį, užpildyti elektroninę anketą, tad jų nėra tiek, kiek galėtų būti. Nors būtų galima per dieną patikrinti 120 asmenų, tačiau ketvirtadienio ryte užimtų vietų buvo tik pusė.

Atlikus greitąjį testą, paimant kraujo mėginį iš piršto nustatoma, ar kraujyje yra antikūnų, atsirandančių persirgus koronavirusu. Jeigu jų randama, tokiam žmogui skiepas nepriklauso.

Atlikus testus ir sudarius sąrašus, manoma, kad šios grupės vakcinavimas galėtų vykti nuo vasario 1 d., kai bus gauta dar viena vakcinų siunta, tik kol kas neaišku, kiek vakcinų bus gauta. Be to, bus reikalingas revakcinavimas jau pirmąjį skiepą gavusiems asmenims.

R. Juškaitis informuoja, kad prioritetai, kas turėtų būti skiepijami pirmiausiai, vis papildomi, atsižvelgiama į situaciją, kas laisvėjant karantinui aktyviau judėtų. Pavyzdžiui, skiepų gali tikėtis abiturientai, juos ugdantys mokytojai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.