Šakių rajonas iš „gerojo“ sąrašo išbrauktas

Nors trečiadienį dėl suprastėjusios epidemiologinės situacijos Šakių rajonas buvo išbrauktas iš sąrašo savivaldybių, kur taikomos švelnesnės karantino priemonės, ketvirtadienio rodikliai vėl pagerėjo.

Savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis informavo, kad, ketvirtadienio ryto duomenimis, 100 tūkst. gyventojų teko 196 nauji atvejai (Lietuvos vidurkis 550), o trečiadienį šis skaičius buvo 203. Tad žiūrint formaliai savivaldybė vėl galėtų būti grąžinta prie saugesniųjų, tačiau Vyriausybė sąrašus peržiūri tik trečiadieniais. Visgi bent kol kas pradinukai nebus testuojami, kol kas nėra vieningos pozicijos savivaldybėje, kaip bus elgiamasi su penktų–vienuoliktų klasių grįžimu į mokyklas nuo gegužės 10 d. Mat nors sprendimą priėmė Vyriausybė, bet tvarką, kaip konkrečiai būtų organizuojamas ugdymas, kokia tvarka mokiniai grįžtų, konkretaus nutarimo rajone nėra. R. Juškaitis sako, kad pirmiausiai nuomonę turėtų išsigryninti įstaigų vadovai, o ir grįžimas neabejotinai turėtų būti organizuojamas etapais.
 
Šiuo metu rajone serga 51 žmogus, saviizoliacijoje 179. Pandemijos pagreitis rodo gerėjimą, tą patį liudija ir atliktų tyrimų ir teigiamų atvejų santykio rodiklis. Punkte buvo atlikti 686 tyrimai, iš jų teigiamų atvejų 2,8 proc.

Kalbėdamas apie mobilaus punkto darbą, R. Juškaitis informavo, kad keičiasi punkto darbo laikas ir nuo šiol jis dirbs 8–15 val. Per dieną čia atliekami 87 tyrimai, iš jų – 56 greitieji antigenų testai.

Šią savaitę nemažai sumaišties sukėlė sprendimas savivaldybėms skirtas vakcinas perleisti sostinei, kur epidemiologinė situacija ypač prasta. Dėl to nesklandumų būta ir rajone. Pasak R. Juškaičio, vietoj žadėtų 900 „Pfizer“ vakcinų buvo gautos tik 504, tad dalies žmonių nebuvo galimybės revakcinuoti, kiti išvis negavo skiepo, nors viskas buvo suplanuota.

„Gelgaudišky buvom sukvietę 75 žmones, visus turėjom atšaukti. Sumaišties buvo, žmonės nusivylę, sukelti lūkesčiai nepateisinti, nemažai nepasitenkinimo, ambulatorijos irgi nepatenkintos, nes įdėtas darbas perniek“, – sakė R. Juškaitis.

Žinoma, situacija turėtų keistis ateinančią savaitę viliantis, kad pažadai bus pildomi ir jokio perskirstymo nebus. Visgi R. Juškaitis sako, kad neatmetama, jog ir ateityje gali būti vakcinos perskirstomos ten, kur situacija prasta, tačiau savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas įžvelgia ir neteisybės, nes tam, kad rajonas pasiektų gerus rodiklius, reikėjo nemažai įdirbio ir pastangų.

Beje, ketvirtadienį rajonas turėjo gauti net 900 „Vaxzevria“ vakcinos. Ja planuota revakcinuoti švietimo sistemos darbuotojus, taip pat ketinama pereiti ir prie kitos prioritetinės grupės – kviečiami šia vakcina skiepytis žmonės nuo 55-erių metų. Ateinančią savaitę turėtų būti gauta 786 „Pfizer“ bei 200 „Modernos“ vakcinos dozių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.