Žingsnius renkantys mokytojai savo pavyzdžiu užkrečia mokinius

sveikatos biuras zingsniuotojai
Gausus būrys akcijoje dalyvavusių vaikų ir suaugusiųjų Visuomenės sveikatos biuro kolektyvui yra geras rodiklis, kad tradiciją reikia tęsti ir kitąmet. Labiausiai džiugina, kad iniciatyvą aktyviai palaiko mokiniai. D. Pavalkio nuotr.

Europos judumo savaitė Lietuvoje – jokia naujiena, įvairūs šiai progai skirti renginiai vyksta jau daugiau nei du dešimtmečius. Senokai šią iniciatyvą palaiko ir Šakių visuomenės sveikatos biuras, kviesdamas bendruomenę daugiau judėti, sveikiau gyventi. Šiemet didelio susidomėjimo sulaukė akcija „Žingsniuok daugiau“, kurioje iššūkį priėmė tiek mokytojai, tiek mokiniai.
 
Visuomenės sveikatos biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas sako, kad šiemet Judumo savaitė buvo minima įvairiai: 15 žmonių pasinaudojo biuro siūloma proga atlikti kūno masės analizę, sporto instruktorė Laura Dabašinskienė kvietė į šeimų žygį Sudargo piliakalniais, mokyklose buvo paskelbta diena be automobilio, bet labiausiai azartas pagavo pakvietus į akciją, kurios tikslas per savaitę surinkti kuo daugiau žingsnių. Visi dalyviai per savaitę bendrai nuėjo daugiau nei du milijonus žingsnių, V. Lebedžinskas pasidžiaugė, kad akcijoje dalyvavo daug moksleivių ir žadėjo kitąmet būtinai akciją pakartoti.

„Moksleivių tėvai net juokavo, kad nesupranta, kas atsitiko su vaikais, kurie po mokyklos meta kuprinę ir skuba laukan…“ – dalinosi įspūdžiais direktorius.

Iš 34 dalyvių 28 buvo moksleiviai, visi už entuziazmą apdovanoti vienkartiniu kuponu į baseiną. O didžiausių ėjikų dešimtuko pirmadienį laukė jauki apdovanojimų ceremonija Visuomenės sveikatos biure. Suaugusiųjų grupėje daugiausia nužingsniavo „Varpo“ mokyklos mokytoja Daina Bankauskienė, surinkusi 180 tūkst. 106 žingsnius, trumpiau tariant, ji kasdien nužingsniuodavo daugiau nei 25 tūkst. žingsnių. Mokytoja prisipažįsta, kad specialiai dėl akcijos net neprireikė stengtis, nes be judėjimo ji negali, vaikšto kasdien daug, juokiasi, kad net kai sirgo ar reikėjo paisyti pandemijos padiktuotų apribojimų, ji žingsniuodavo tiesiog po namus. Savo ruožtu D. Bankauskienė pasidžiaugė, kad nuo jos užsikrečia ir mokinės, be to, visa mokyklos bendruomenė šiuo metu aktyviai dalyvauja kitoje žingsniavimo akcijoje, tad ėjimas jau tapęs varpiečių pamėgtu užsiėmimu.

Moksleivių grupėje  daugiausia žingsnių (128 tūkst. 178) nuėjo Šakių „Varpo“ mokyklos 7c klasės moksleivė Urtė Skinkaitytė. Visas aktyviausių ėjikų dešimtukas buvo apdovanotas piniginiais čekiais, kuriuos įsteigė akcijos partnerė UAB „Gulbelė“. Paklausus bene jauniausios akcijos ėjikės, ketvirtokės naumiestietės Jurgitos, ką už gautus pinigus pirks, ji tik vylingai šypsojosi – žinoma, traukia šokoladas. Tačiau ji pažadėjo ėjimo neapleisti ir po akcijos, nes azartą pagavo ir jos draugės, todėl apsukti ratuką aplink Kudirkos Naumiestį tapo smagia mergaičių tradicija.

Kasmet Europos Komisija paskelbia po naują Europos judumo savaitės temą, šiemet ji buvo – „Bendrauk lengviau“, o šūkis „Judėk laisviau!“ Tema atspindi žmonių norą atkurti bendravimą po COVID-19 pandemijos suvaržymų ir ribojimų. Tarpusavio ryšį padeda palaikyti viešasis transportas ir kitos aplinkai draugiškos keliavimo priemonės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.