Jaunieji gelgaudiškiečiai sėmėsi patirties įvairiose veiklose

gelgaudiskio plenerasBirželio pabaigoje Gelgaudiškio bendruomenė užbaigė kasmetinę tradicinę vaikų dienos stovyklą – plenerą. Nors dalyvių į jį susirinko mažiau nei buvo planuota, tačiau, pasak jo organizatoriaus Edgaro Pilypaičio, visi numatyti darbai buvo atlikti.  
 
Nuotr. Stovyklos - plenero metu vaikai atnaujino parko medinius statinius, dalyvavo vilnos, siuvimo užsiėmimuose.
 
Ieškodami atsakymo į klausimą, kaip užimti savo mokyklinio amžiaus vaikus vasarą, vis daugiau  tėvų atranda dienos stovyklas. Ne išimtis ir gelgaudiškiečiai, kasmet vaikams organizuojantys dieninę stovyklą – plenerą, į kurią jau keletą metų iš eilės atvyksta ir Kidulių jaunimas.

Tokia stovykla turi savų privalumų. Tėvams nereikia su vaikais atsisveikinti savaitei ar dviems – jie kas vakarą grįžta namo sočiai pamaitinti ir turiningai praleidę dieną su bendraamžiais.

Šiemet tradicinėje vaikų dienos stovykloje – plenere vietoj planuotų trisdešimties vaikų dalyvavo tik aštuoniolika, penki iš jų – kiduliečiai. Pasak E.Pilypaičio, suprantama, susisiekimas - ne toks paprastas dalykas. Iš tiesų, vežioti vaikus pirmyn – atgal užtrunka laiko, ir kainuoja pinigų.  Nepaisant to, plenero dalyviai kartu su suaugusiais - Gelgaudiškio bendruomenės aktyvistais - atliko daug naudingų veiklų.

Jie noriai mokėsi knygrišybos paslapčių, dalyvavo vilnos vėlimo, siuvimo, lėlininkystės užsiėmimuose, parke atnaujino senuosius medinius statinius, tiltelius, restauravo suolelius, pastatė vaikams naują žaidimų namelį su čiuožykla. Be to, galėjo papramogauti ir gerosios patirties pasisemti kelionėje į Platelių amatų centrą, kuriame susipažino su medždirbystės ir audimo specifika. Grįždami namo plenero dalyviai aplankė Telšius, pasigėrėjo gražiai sutvarkytais baubliais.

Nors oficialus vaikų dienos stovyklos – plenero uždarymas įvyko birželio 20 dieną, tačiau visos numatytos veiklos tęsėsi iki mėnesio pabaigos. Tad vaikams netrūko nei pramogų, nei rimtų užsiėmimų.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.